• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kanga ima bubice, ali nije prevarant: Božović je doveo Gabonca u Evropu i potpuno mu vjeruje

Autor Dragan Šutvić

"Godinama igra za Gabon i sad su se sjetili?"

 gelor kanga miodrag božović Izvor: MN PRESS

Bivši trener Crvene zvezde Miodrag Božović apsolutno vjeruje Geloru Kangi i misli da je priča o njegovom navodnom lažnom državljanstvu izmišljena. Upravo je crnogorski trener doveo Gabonca iz Afrike u Evropu, prvo u Rostov, a onda i u crveno-bijele.

Fudbalski savez DR Konga šokirao je fudbalsku javnost u utorak kada je objavio da Kanga nije Gabonac, već da je rođen u DR Kongu 1985. godine, a ne u Gabonu 1990, kao i da nije imao pravo nastupa za Gabon.

Možda će vas zanimati

Kanga je igrao za Gabon u nedavno završenim kvalifikacijama za Afrički kup nacija, u kojima je Gabon završio ispred DR Konga i izborio plasman na kontinentalni šampionat. Iz DR Konga traže od Afričke fudbalske konfederacije da izbaci Gabon sa turnira zbog Kangine navodne prevare.

Božović smatra da su u DR Kongu izmislili čitavu priču kako bi otišli na Kup nacija umjesto Gabona.

"Pročitao sam te optužbe na Kangin račun i zatečen sam. Trebalo bi sačekati, da vidimo šta će istraga da utvrdi, ali meni djeluje kao da su sve smislili u DR Kongu sa namjerom da se domognu Kupa afričkih nacija. Nije ovo bio prvi put da Kanga igra za reprezentaciju Gabona, pa mi je malo nevjerovatno kako sve ove godine niko nije potegao pitanje njegovog identiteta, ako je već bilo osnova za to. Možda je sve namješteno. Ja mu vjerujem da se zove Kanga i da je 1990. godište. On je dobar momak. Ne vjerujem da bi godinama ćutao o porijeklu. I ne izgleda kao da je stariji pet godina, nije to malo. Ima on svojih bubica, ali nije prevarant. Umije da napravi glupost, ali uvijek na kraju prizna grešku, izvini se", rekao je Božović za Informer.

O Kanginim igračkim kvalitetima se sve zna, a Božović ističe da je on i dobar čovjek.

"Poznajem ga baš dugo i uvijek mi se dopadao. Doveo sam ga u Rostov, a kasnije i u Crvenu zvezdu. Osim onog što svi znaju, da je nesporno dobar igrač, mogu da garantujem i da je dobar čovjek. Vrlo je nesebičan, često je pomagao drugima, što pouzdano znam. Kad imate grupu igrača, nije važno samo da budu dobri fudbaleri, bitno je da budu i dobri ljudi", rekao je Božović.

FS DR Konga je čak tužio Gabon. Zvezda je potpuno podržala svog igrača, rekavši da on ima važeća dokumenta Gabona, kao i da je Kanga "kolateralna šteta" u ratu dva saveza.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC