Fudbal

"Izvinite, nisam rasista": Arnautović se izvinio zbog vrijeđanja fudbalera Sjeverne Makedonije

Autor Nebojša Šatara

Napadač Austrije Marko Arnautović izvinio se zbog ponašanja na utakmici protiv Sjeverne Makedonije na Evropskom prvenstvu.

Izvor: Tanjug/Pool via AP/Robert Ghement

Austrijski reprezentativac balkanskih korijena Marko Arnautović uputio je javno izvinjenje zbog uvreda i psovki koje je uputio fudbalerima Sjeverne Makedonije na meču Evropskog prvenstva.

Arnautović je u nedjelju bio strijelac za pobjedu Austrije nad Sjevernom Makedonijom rezultatom 3:1, a tokom proslave gola je uputio psovke Ezgjanu Alioskom i drugim reprezentativcima Sjeverne Makedonije.

Mediji iz regije i svijeta su optužili Arnautovića za rasističke uvrede upućene fudbalerima rivalske ekipe, a on se danas oglasio na društvenim mrežama i poručio da nije rasist, ali je priznao da je u zanosu izgovorio teške riječi.

"Želim se posebno izviniti prijateljima iz Sjeverne Makedonije i Albanije. Želim jasno reći da nisam rasista", poručio je Arnautović, a prenijela agencija "Anadolija".

Arnautovićeve psovke i gestikulacije prema publici mogli su vidjeti i gledaoci prenosa utakmice, a kapiten Austrije David Alaba je u tim momentima rukom doslovno pokušao zatvoriti Arnautoviću usta.

(mondo.ba/agencije)