• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema Srbije, ali 5 Srba igra na EURU: Zvezdine transfer bombe, novi igrač Partizana, špic iz Sente i Žigić iz Austrije!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Počelo je Evropsko prvenstvo, a na terenu će biti i srpski fudbaleri, iako nažalost Srbije nema na ovom prvenstvu!

 petorica srba na euro 2020 Izvor: MN PRESS, Profimedia

Krenuo je EURO 2020, a kada vidimo kakav se fudbal (za sada) igra jasno nam je kakva je šteta što nema Srbije. Ipak, poraz od Škotske udaljio je "orlove" sa ovog takmičenja, no ipak je pet Srba u timovima na ovom EURA.

Ima fudbalera rođenih u Srbiji koji igraju za druge selekcije, ali i Srba rođenih u inostranstvu. Trojica su već bila na terenu i pokazala kakvi su igrači!

Možda će vas zanimati

ZVEZDIN KAPITALAC U ODBRANI!

Izvor: Facebook/FK Crvena zvezda

Odrekao se velikog novca kako bi došao u Srbiju i zaigrao za svoj voljeni klub. Aleksandar Dragović je stub odbrane Austrije već dugo i na ovom EP će takođe biti standardan.

Duže od decenije je u timu, do sada je na 90 mečeva dao dva gola, a dolazi na EURO 2020 poslije dobre sezone u Bundesligi gdje je bio standardan u ekipi Bajera iz Leverkuzena.

Navijači Crvene zvezde će gledati mečeve Austrije sa posebnim zanimanjem jer je Dragović jedno od najvećih pojačanja crveno-bijelih u prethodnim decenijama. Vidjeli smo ga već protiv Makedonije, ali je na poluvremenu izašao zbog povrede.

NOVI IGRAČ PARTIZANA!

Izvor: MN PRESS

Stigao je Filip Holender na pozajmicu u Partizan, a poslije sjajnih partija u crno-bijelom prije ovog EURA ga je tim iz Humske otkupio od Lugana.

Rođen je u Kragujevcu, ali je zapravo ponikao u Honvedu. Tu je napravio prve profesionalne fudbalske korake, a preko dede koji je Mađar je stekao pravo nastupa za ovu nacionalnu selekciju i to već čini tri godine.

U Partizanu je prinudno igrao špica, ali u nacionalnom timu igra ili lijevo krilo ili lijevog spoljog u formaciji 3-5-2. Vidjećemo kako će ga koristiti selektor u "grupi smrti".

NEOSTVARENA ŽELJA ZVEZDE!

Izvor: MN PRESS

Željela bi Zvezda da u svom napadu vidi Marka Arnautovića, ali za sada je to nemoguća misija. Ima on ogroman ugovor u Kini i nije spreman da ga se odrekne. 

Takođe i dalje vjeruje da može da igra fudbal na najvišem nivou, a već na prvom meču protiv Sjeverne Makedonije je pokazao da je u formi - odmah je dao gol. Marko iza sebe ima veliku karijeru, uglavnom u Engleskoj, a i u 32. godini je jedan od najubitačnijih u timu Austrije.

Jedina veća prijetnja po gol protivnika u dresu Austrije od Arnautovića je takođe Srbin!

NOVI ŽIGIĆ IZ BEČA!

Izvor: Profimedia

Saša Kalajdžić je nova zvijezda ne samo Austrije nego i Bundeslige. Ove sezone je bljesnuo u Štutgartu, a ovaj dvometraš je sada prvi špic nacionalnog tima. 

Rođen je u Beču, ponikao je u timu Admire, a od 2019. godine je član Štutgarta. Odlično je krenuo u reprezentativnu karijeru pošto je na sedam mečeva za sada dao tri gola, a djeluje da bi ovo takmičenje moglo da ga "proda" u veći klub.

Ove sezone je dao 16 golova u dresu Štutgarta, a ipak mu neće biti lako jer sa Austrijom igra prvo veliko takmičenje u karijeri.

ŠPIC IZ SENTE, A NIJE VIDIO SRBIJU

Izvor: MN PRESS

Nemanja Nikolić nikada nije igrao fudbal u Srbiji, a bio je daleko od srpske reprezentacije čak i kada smo kuburili sa napadačima! On je već godinama standardni reprezentativac Mađarske, a iako je rođen u Senti karijera mu je vezana za mađarski fudbal. 

Osim Mađarske imao je dvije fenomenalne sezone u Poljskoj i tri godine je igrao za Čikago u MLS-u. Sada je ponovo u Mađarskoj i nastupa za Fehervar.

Za Mađarsku je na 38 mečeva dao osam golova.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC