• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skandal! UEFA prijetila igračima nakon srčanog udara Eriksena: Ako ne budete igrali biće 3:0 za Finsku!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ovo tvrdi legenda danskog fudbala čiji je sin i bio na terenu u trenutku kada je Eriksenu stalo srce...

 uefa zaprijetila dancima da moraju igrati meč kristijan eriksen srčani udar Izvor: Profimedia

Kristijan Eriksen je doživio srčani udar na meču prvog kola Evropskog prvenstva između Finske i Danske i to je definitivno obilježilo dosadašnji tok turnira.

Manje će se pamtiti da je Finska u tom susretu slavila 1:0, da im je to prva ikad pobjeda na velikom takmičenju, da smo vidjeli promašeni penal, a mnogo više način na koji je UEFA "vratila" fudbalere dva tima na teren "Parkena".

Možda će vas zanimati

Prvobitne informacije govorile su da se Eriksen iz bolnice javio saigračima i rekao da igraju, kao i da su oni pristali da se poslije pauze vrate na teren, ali izgleda da nije bilo baš tako.

Legendarni danski golman Peter Šmajhel, otac trenutnog čuvara mreže reprezentacije Kaspera Šmajhela, rekao je u jutarnjem programu na jednoj britanskoj televiziji da su fudbaleri bili praktično ucijenjeni da igraju.

"Vidio sam zvaničnu izjavu iz UEFA da su oni poštovali odluku igrača, da su igrači insistirali da igraju - i zasigurno znam da to nije istina", glasno je poručio Šmajhel.

"Ili oni tako ne vide istinu...", dodao je golman i objasnio šta se desilo.

"UEFA im je dala tri opcije - prva da igraju odmah i da se poslije pauze odigra preostalih 50 minuta utakmice. Druga je bila da se utakmica igra sutradan od 12 časova i da završe preostalih 50 minuta, dok je treća bila da predaju meč", iznenadio je Šmajhel i goste u studiju brutalnom odlukom UEFA.

"Da, ako odbiju jednu od dvije opcije - izgubili bi 3:0", zaključio je Šmajhel i rekao da mu se čini da to ne djeluje baš kao izbor igrača.

Samo sat vremena pošto je Kristijan Eriksen bio na korak od smrti, njegovi prijatelji, saigrači, morali su da istrče na teren i igraju utakmicu. Vidjelo se koliko su potreseni, čak ni najpribraniji Simon Kjer nije mogao da izdrži do kraja.

"Da li su imali neki izbor? Ne mislim da jesu... Čuli ste i selektora juče, zažalio je što je igrače poslao na teren", dodao je Šmajhel.

UEFA se za sada nije oglašavala na ovu temu, ali postaje zabrinjavajuće što je više od 10 fudbalera povređeno od starta Evropskog prvenstva - ili su imali druge zdravstvene tegobe.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC