• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srušio se na terenu, pa mu srce stalo na 78 minuta: Poslije horora na Euru je u suzama - Sve mi se vratilo!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Mnogi su reagovali na stravične scene sa meča Danska - Finska, ali Fabris Muamba je ponovo proživio svoju najveću traumu.

 fabris muamba stalo srce na 78 minuta kristijan eriksen Izvor: Profimedia

Cijeli svijet je i dalje u šoku poslije događanja na meču Danske i Finske na kome se Kristijan Eriksen samo srušio na terenu i kolabirao. 

Kada mu je ljekar prišao disao je, a onda je uslijedila jeziva drama, koja se na kraju ipak završila tako što je Eriksen stabilan i van životne opasnosti. 

Možda će vas zanimati

 Jedan od igrača koji je posebno šokiran onim što se desilo na terenu je i nekadašnji fudbaler Arsenala, Birmingema i Boltona Fabris Muamba. On je 2012. godine prošao kroz nešto slično. 

"Bio sam u suzama u subotu. Samo mi se sve vratilo. Sve. Bilo je strašno", rekao je Muamba. 

Dok je gledao kako Simon Kjer spašava svog saigrača, njemu su se vraćale scene od 17. marta 2012. godine. Tada se on srušio na terenu igrajući za Bolton u četvrtfinalu FA kupa. Utakmica između Totenhema i Boltona je prekinuta, a Muambu je spasio zapravo ljekar koji je sišao sa tribina. 

Kardiolog koji je stigao na meč kao navijač je sišao i pomogao u tretmanu fudbalera koji je odvezen u bolnicu. Muamba je oživljavan na terenu i u ambulantnim kolima, a zvanično je saopšteno da je njegovo srce stalo na 78 minuta! 

Dva dana kasnije je počeo da se pomjera, a poslije dvije sedmice je mogao da sjedi. Na kraju se u suzama vratio na stadion nakon sedam sedmica, ali nikada više nije zaigrao fudbal. 

"Bio sam kod prijatelja i tek što smo upalili utakmicu vidio sam kako Kristijan Eriksen pada na zemlju. Pomislio sam: 'Nema šanse, ovo se ne dešava.' Nastavilo se i bilo je sve strašnije", ispričao je užasnuti Muamba. 

Eriksen je na kraju proglašen za igrača utakmice, a Muamba je teško podnio prizore na terenu. 

"Vratile su mi se uspomene od dana kada se to desilo meni i bukvalno sam bio u suzama. Ni ne poznajem ga, a mislio sam; ' Hajde Eriksene, hajde, molim te!'", ispričao je Muamba. 

(MONDO) 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC