• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JEZIVO! 2 dana se igra EURO, a već 11 povreda: Eriksen jedva preživio, niko ne brine za zdravlje fudbalera! 

Autor Milutin Vujičić

Pretrpani kalendar takmičenja je vjerovatni razlog.

 euro 2020 11 povreda za 2 dana Izvor: Profimedia

Kristijan Eriksen se samo srušio u toku meča Danske i Finske na Evropskom prvenstvu, ljekari su morali da ga oživljavaju na terenu, ali poslije velike drame - ipak će biti dobro.

Srce mu je stalo usljed još nepoznatih okolnosti, ali mnogi su primijetili da su fudbaleri opterećeniji nego ikada pošto su kalendari takmičenja nikad popunjeniji. Igranje na svaka tri-četiri dana, bez pravog odmora, pa odmah poslije toga EURO2020 su nehumani uslovi i za profesionalce, a to se očigledno odražava na sve veći broj povreda ili ne daj Bože opasnih životnih situacija kao u Kopenhagenu.

Tako je za samo 48 sati Evropskog prvenstva došlo do zdravstvenih problema kod čak 11 fudbalera, ao ne računamo one koji su djelimično povrijeđeni došli na turnir.

Pored Eriksena, težu povredu lica (dvostruka fraktura) na meču protiv Rusije doživio je Timoti Kastanj (Belgija) i za njega je EURO2020 već završeno, dok je i golman Jirži Pavlenka (Češka) morao da se povuče sa prvenstva zbog problema sa leđima.

/Pogledajte jučerašnju dramu na EP kada su oživljavali Kristijana Eriksena/

Osim njih povrede su na treninzima ili mečevima doživjeli i sljedeći igrači: Jan Fertongen (Belgija), Juri Žirkov (Rusija), Daler Kuzjajev (Rusija), Kifer Mur (Vels), Alesandro Florenci (Italija), Jonas Hofman (Njemačka), Jens Kajuste (Švedska) i Albin Ekdal (Švedska), dok je i korona virus napravio pometnju u reprezentaciji Španije i Portugala.

Znamo da je Serhio Buskets pozitivan na korona virus i nije sigurno da će igrati na EURO2020, ali je sigurno da Žoao Kanselo neće za Portugal.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC