ZAISTA?

Otpisali Srbiju! Statistika kaže - "orlovi" ne idu na Mundijal! Piksijev tim kida, ali brojke govore drugo!

Autor Dragan Šutvić

Nadamo se da će ovo biti samo dodatni motiv fudbalerima Srbije.

Izvor: MN PRESS

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras od 20.45 igra jednu od najvažnijih utakmica u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo pošto će se u slučaju pobjede nad Irskom sasvim približiti Kataru 2022.

"Orlovi" su odlično počeli kvalifikacije i iz prve četiri utakmice osvojili deset bodova, kao i Portugal s kojim dijele prvo mjesto u grupi i od kog imaju bolju gol-razliku, međutim ako pitate statističare - i dalje im se ne daju velike šanse za odlazak na Mundijal iduće jeseni.

Specijalizovani portal "Gracenote", koji se bavi detaljnim prognozama i proračunima, ne vjeruje preterano u Dragana Stojkovića i njegove fudbalere.

Naime, Srbija je prva ispod crte i daju joj tek 20% šansi da se kao prvoplasirani iz grupe plasiraju na Svjetsko prvenstvo, a kako sada stvari stoje za to joj je potrebna pobjeda nad Portugalom, ili čak remi uz njihov kiks u preostalom dijelu kvalifikacija.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Zato srpsku selekciju vide kao sigurne u baražu (77% šansi da ćemo biti drugoplasirani), ali tamo imaju tek 37% šansi za prolaz pošto je 13 reprezentacija ispred njih, bar prema njihovim proračunima.

To su Danska, Engleska, Belgija, Francuska, Portugal, Njemačka, Švedska, Italija, Hrvatska, Holandija, Španija, Švajcarska i Rusija, što znači da će Srbija ponovo morati da igra protiv brojeva, a to svakako nije prvi slučaj sa "orlovima" u istoriji, štaviše može da bude dodatni motiv.