IDU RANIJE

Da li će Srbija kao Hrvatska? Oni se pripremaju u Kataru: Modrić i ekipa otvaraju stadion na kom će se igrati Mundijal!

Autor Dragan Šutvić

Već u martu bi mogli da zaigraju u zemlji domaćinu Svjetskog prvenstva.

Izvor: Profimedia

Počela je mundijalska 2022. godina, Svjetsko prvenstvo u Kataru se polako bliži.

Reprezentacija Srbije se tamo već plasirala, baš kao i Hrvatska, koja je već odlučila da se u martu zaputi u Katar ne bi li se pripremili za takmičenje.

Hrvatska reprezentacija će u martu odigrati dvije prijateljske utakmice u zemlji domaćinu Mundijala i to između 22. i 29. u mjesecu.

Kako navode "Sportske novosti", Hrvatska bi u Dohi trebalo da igra protiv Katara i Belgije, dok će se u tom gradu u istom periodu naći i selekcije Slovenije i Francuske.

Ipak, Hrvati neće igrati protiv Slovenaca i Francuza - s jednima su nedavno igrali u kvalifikacijama, a sa drugima ih očekuju mečevi u Ligi nacija tokom ljeta.

Ostaje da vidimo da li će možda ovakva odluka Hrvatske biti svojevrsni putokaz za srpsku reprezentaciju, pošto bi martovski prijateljski mečevi mogli da budu odlična prilika za aklimatizaciju na zemlju domaćina Svjetskog prvenstva.

Navodi se i da će Hrvatska protiv Belgije igrati 29. marta i ta utakmica bi trebalo da otvori jedan od stadiona pravljenih za Svjetsko prvenstvo.

Ovo su neki od stadiona na kojima će se igrati Mundijal:

Srbija će na Mundijalu igrati u novembru 2022, pa bi mart možda mogao da bude šansa za početak priprema za put u Katar...