PRIPREME

Purić prozvao "krojače": Tri nova lica na startu priprema Tekstilca (FOTO)

Autor Bojan Jakovljević

Prvoligaš Tekstilac iz Dervente počeo pripreme za drugi dio sezone u m:tel Prvoj ligi Republike Srpske.

Izvor: Promo/FK Tekstilac/Jovan Legenović

Radno je i u Derventi.

Prvoligaši nakon zimske pause ulaze u trenažni process, a sa pripremama za proljećni dio sezone u m:tel Prvoj ligi Republike Srpske danas je krenuo i Tekstilac.

Šefu stručnog štaba Dariju Puriću na prozivci se javilo 20-ak igrača, a među Dervenćanima su i trojica novajlija. Napadač Nemanja Kojić (23) stigao je iz slovačkog niželigaša Filakova, desni bek Ivan Živković (23) pojačao je konkurenciju u odbrani, a do sada je nastupao na Farskim Ostrvima, dok je stopper Nemanja Stupar (20) ranije igrao za federalnog prvoligaša BFK Sim-Bau.

"Prvu sedmicu ćemo iskoristiti da dovedemo neke igrače i da nam se priključe jos neki koji su iz opravdanih razloga bili odsutni. Bilo je dosta odlazaka i u dogovoru sa upravom smo išli da podmladimo ekipu i da dovedemo samo 4-5 ciljanih pojačanja. Do sada smo dogovorli saradnju sa Ivanm Živkovićem i Kojićem. Do kraja sedmice očekijem da dogovorimo saradnju sa bar jos jednim kvalitetnim pojačanjem", rekao je trener Tekstilca.

Purić je u drugom dijelu sezone imati izuzetno mladu ekipu, "pojačanu" veteranima koji su odavno zagazili u petu deceniju života - Dejanom Plisnićem (46) na golu, te Draganom Jolovićem (45) u srcu odbrane. Tu je i povratnik Dušan Marić.

ODLASCI

Tekstilac sun a pauzi između dvije polusezone napustili Bubanja, Ajković, Torlaković, Živanović, Dujaković, Ćudić, Galešić, Reljić i Perić.

"Opravdano odsutni sa današnje prozivke bili su standardni golman Simić, Ćorić, Ivanović, Vuković i još jedan povratnik Duspara, a svi oni se na terenu očekuju u narednih nekoliko dana. Najveći broj fudbalera na prvom ovogodišnjem treningu stigao je iz omladinskog pogona, a naredne polusezone plan je da značajnu minutažu dobiju Hamzić, Ignjić, Ignjić, Bašić, Teofilović, Pijetlović, Đorđević, Lejić, Kušljić, Aleksić, Plisnić, Mišić, Šain, Čavić i drugi", poručili su iz Tekstilca.

Derventski prvoligaš jesenas je na 15 utakmica ostvario bilans od pet pobjeda, dva remija i osam poraza, što je bilo dovoljno za 10. poziciju.

Drugi dio sezone Tekstilac će 5. marta otvoriti domaćom utakmicom protiv banjalučkog Željezničara.