• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krupa "upalila motore": Ilićeva ekipa ne žali da prepušta lidersku poziciju, cilj Premijer liga BIH!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Svi žele da skinu skalp Krupi koja je najjača ekipa u RS, ali vjerujem u ono što radimo, stručni štab i ekipu", poručio je Vladimir Ilić, mladi trener Krupe.

 FK Krupa počela priprem za proljećnu polusezonu Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Poslije gotovo dva mjeseca pauze fudbaleri Krupe ponovo su na zelenom terenu.

Prvoligaš iz kanjona Vrbasa u ponedjeljak je obavio prozivku i počeo pripreme za proljećnu sezonu Prve lige RS u kojoj će braniti lidersku poziciju osvojenu jesenas i pokušati da izbori povratak u Premijer ligi BIH.

Treneru Vladimiru Iliću i njegovom stručnom štabu odazvala su se 22 igrača, kojima se obratio i predsjednik kluba Draško Ilić, te istakao da je cilj ekipe plasman u Premijer ligu BiH i promovisanje mladih igrača.

"FK Krupa je klub koji pruža kvalitetne uslove za rad i dobru organizaciju. Nalazimo se na prvoj poziciji u Prvoj ligi RS i imamo ambiciju da tu i ostanemo. Naše ispadanje iz PLBIH, odnosno povlačanje, imalo je za cilj da konsolidujemo klub i riješimo infrastrukturne probleme. Ovaj klub ima jednu od najmlađih ekipa, Vladimir ima potpuno odriješene ruke, pokušao je da napravi selekciju mladih igrača i da se napravi ekipa koja će biti okosnica i nadamo se igrati PLBIH", rekao je Draško Ilić i dodao:

"I dalje ćemo se trtuditi da otklonimo infrastrukturne nedostatke kako bismo ispunjavali sve uslove za PLBIH, da promovišemo Krupu, trudićemo se da i tokom reprezentativnih pauza odmjerimo snage sa klubovima iz regiona. Ponosni smo i na naše omladinske selekcije koje su u vrhu omladinske PLBIH, ali i na rezultate seniorske selekcije".

Ekipa Krupe zimske pripreme obaviće u Krupi i Međugorju, gdje će boraviti od 7. do 18. februara i odigrati četiri prijateljske utakmice.

"Prve tri sedmice ćemo raditi ovdje, poslije toga se selimo u Međugorje gdje imamo 4 utakmice, od kojih su dvije sa ekipama koje su u ovom trenutku kvalitetnije od nas, protiv Zrinjskog i Posušja. Po povratku u Krupu ćemo odigrati još dvije utakmice i pokušati da iskristališemo ekipu koja će pokušati da odbrani jesenju titulu i izbori plasman u PLBIH“, rekao je trener Vladimir Ilić.

Odlasci iz kluba

Krupu su u ovom prelaznom roku napustili Nišić Đorđe, Nišić Lazar, Đogić Borislav, Glišić Dejan, Ljubojević Damjan, Eskić Srđan, Ivetić Uroš i Živković Mihajlo.

Tokom zimske pauze bilo je promjena u ekipi koja je osvojila jesenju titulu u Prvoj ligi RS.

"Pojačali smo se sa tri nova imena, došli su Tvrdišić iz Zvornika, Krneta iz Kozarske Dubice i Mrzić koji je došao iz Slobode Mrkonjić Grad. U narednom periodu dovešćemo još dva,tri igrača, jer smatram da je ekipi potrebno da se dodatno pojača. Ekipu je napustilo osam igrača, to su igrači koji nisu imali minutažu, a mislim da je potrebno i da se dovede svježa krv u svlačionicu".

Krupa je jesenji dio sezone završila na prvom mjestu na tabeli sa 36 bodove, odnosno dva više od Sloge Doboj i tri više od Slobode Novi Grad.

"U prethodnih pola godine su se tri ekipe borile za vrh, tu su osim Krupe još Sloga i Sloboda. Imamo drugačiju filozofiju, mi se pojačavamo sa igračima do 23 godine, a konkurencija dovodi iskusnije i provjerene igrače. Ja smatram da je naša filozofija ispravna jer samo filozofija koja njeguje mladost i koja u narednom periodu može da ostvari i individualni i kolektivni kvalitet može doprinijeti tome da možemo da nastupimo u rangu više. Biće teško odbraniti prvo mjesto, uvijek je teže braniti ga nego osvajati. Svi žele da skinu skalp Krupe i očekuje nas neizvjesna polusezona, ali vjerujem u ono što radimo, u stručni štab i ekipu koju imam na raspolaganju“, poručio je Vladimir Ilić.

Spremni za odbranu jesenje titule

"Svaki početak je težak, treba da se brzo naviknemo na rad, mada klub nam je tokom pauze obezbijedio kvalitetan program tako da mislim da nećemo imati problema. Pripreme će vjerovatno biti teške, ali spremni smo. Imali smo dovoljno vremena za odmor i za rad. Neće biti lako, prvo pripreme potom idemo da odbranimo jesenju titulu, biće teško, ali spremni smo za to", rekao je mladi fudbaler Krupe Džafo Hadžić.

Fudbaleri Krupe prvu provjeru imaće 29. januara, a protivnik će biti uskoro poznat. Nakon toga 5. februara igraće protiv Laktaša, a potom će odigrati četiri prijateljske utakmice u Međugorju. Prvi rival u Međugorju 9. februara biće Zrinjski, tri dana kasnije igraće protiv Čapljine, 15. februara protivnik će biti Posušje, a ovu fazu priprema zaključiće utakmicom protiv GOŠK-a 18. Februara.

Po povratku u Krupu, odigraće još protiv juniorske selekcije, a 26. februara imaće „generalku“ protiv ekipe TOŠK-a.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC