• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nekadašnji šampion BiH bez (pre)velikih ambicija za 100. rođendan: Cilj - sredina tabele

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Alfa Modriča počela pripreme za nastavak sezone u m:tel Prvoj ligi Republike Srpske.

 fk alfa modriča počela pripreme zima 2022 Izvor: MONDO/Vito Mrkonjić

Alfa Modriča tek u finišu jesenje polusezone zaigrala je onako kako se od nje očekuje, ali loši rezultati sa starta prvenstva nisu dali Modričanima da na zimskoj pauzi "dobace" bolje od 12. pozicije.

Ipak, ako se uzme u obzir da je tokom prvog dijela nerijetko bila i u zoni ispadanja, ovakav plasman može se smatrati uspjehom.

Možda će vas zanimati

Zbog svega ovoga ambicije na proljeće nisu velike. U godini kada obilježava vijek postojanja, cilj je sredina tabele, odnosno bijeg što dalje od eventualne borbe za opstanak.

"Krećemo veći deo priprema koje ćemo izvršiti na našim pomoćnim terenima. Imamo dogovoreno nekoliko kontrolnih utakmica i verujem da ćemo kroz njih ući u ritam za prvenstvo. Slijede probe igrača i rad sa mladim igračima, imaće svoju šansu. Za nas je veliki hendikep odlazak kapitena Nebojše Prljete. Ako ode, srećno mu bilo, ako ostane, velika sreća za nas“, rekao je trener Miroslav Drinić, koji je danas izvršio prozivku, nakon čega je odrađen i prvi trening.

Izvor: MONDO/Vito Mrkonjić

Imali su Modričani mnogo problema u organizaciji igre, a odlaskom Prljete situacija će biti još teža.

"Nama je neophodno da angažujemo plejmejkera, odnosno organizatora igre. Moramo popuniti mjesto nakon što je otišao kapiten Prljeta. Druga pozicija je štoper, pošto se povrijedio Jovan Nikić“, istakao je trener Alfa Modriče.

Mateja Božić bio je raspucan tokom jeseni, a očekuje da će na proljeće biti još učinkovitiji.

"Naravno, sebe bih ostavio u drugom planu. Ekipa je najvažnija. Nadam se da ćemo ostvariti bolje rezultate nego jesenas. Start sezone bio je sumoran, onda smo zaigrali bolje. Sada treba odmah ući u seriju trijumfa i na kraju završiti u gornjem dijelu tabele", poručio je Božić.

Izvor: MONDO/Vito Mrkonjić

Nekadašnji čuvar mreže Borca, Zrinjskog i Rudar Prijedora Kenan Topolović pojačao je tim Alfa Modriče, pa će sada biti mnogo bliže kući, u Odžaku.

"Poklopile su se ambicije sa klupskim. Blizu mi je do Odžaka, gdje pomažem ocu u porodičnoj firmi. Sa druge strane, mogu mnogo toga pružiti, možda se nametnem i odem vani. Očekivanja su da igramo bolje, sa boljim učinkom nego jesenas", zaključio je Topolović.

(MONDO/Grad Modriča)

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC