Delije u Posavini

Predsjednik crveno-bijelih i legendarni fudbaler "otvorili" Klub navijača Crvene zvezde u Šamcu (FOTO)

Autor Nebojša Šatara

Klub navijača Crvene zvezde zvanično je otvoren u Šamcu.

Izvor: MONDO/Slađan Jeremić

Otvaranju prostorija Kluba navijača "Delije" prisustvovali su predsjednik beogradskog kluba SvetozarMijailović i legendarni fudbaler Miloš Šestić.

Prvi čovjek crveno-bijelih priznao je da je ovo za njega bio divan doživljaj da se u jednoj maloj sredini kakav je Šamac ovoliko voli Crvena zvezda.

"Ljubav prema Crvenoj zvezdi i sve ono što su momci uradili od jednog objekta koji je bio ruševina, stvorili prostor za okupljanje, ne samo zvezdaša, nego prijatelja, je primjer kako treba postupati. Za nas je najvažnije, vidjeli smo da su oni svojim autoritetom u Šamcu obezbijedili da imaju ovakav prostor. To je i naša želja i naš interes da ljudi koji vole Zvezdu imaju ugled, prije svega u ovoj sredini, jer na taj način jača ugled Crvene zvezde", rekao je Mijailović.

Legendarni Miloš Šestić, koji je u Zvezdinom dresu odigrao 441 utakmicu i postigao 108 golova, pritom osvojivši četiri titule prvaka i pehar Kupa Jugoslavije, srećan je što je ponovo došao u Šamac.

"Rođen sam u Milosavcima kod Laktaša, pa se u Republici Srpskoj osjećam kao u svojoj kući. Najveća čast i sreća što sam ovde na otvaranju Kluba navijača. Do sada nisam vidio da postoji ovakav klub ni u Srbiji ni u Srpskoj. Svaka im čast. Ponosan sam", rekao je popularni Šele.

Stanko Stanković, predsjednik kluba Zvezdinih navijača u ovom posavskom gradu, naglasio je da trenutno broje oko 250 pristalica, a u planu im je i bavljenje humanitarnim radom.

"Planovi su da dodatno omasovimo članove i ojačamo klub navijača, pokrenemo i učestvujemo u humanitarnim akcijama", izjavio je Stanković.

(mondo.ba)