Opet na vrhu

Klop je bio u pravu, Mančester siti pobijedio 5:0! Obrisali suze poslije Madrida i stavili ruku na titulu Premijer lige

Autor Dragan Šutvić

Pokazali su moć na Itihadu!

Izvor: Fonet/AP/Jon Super

Mančester siti pobijedio je Njukasl 5:0 i rutinski napravio veliki korak ka tituli, do koje ga sada dijeli još tri utakmice. Ekipa Pepa Gvardiole je, kako je menadžer Liverpula Jirgen Klop i predvidio, bez problema savladala goste na Itihadu i stekla tri boda prednosti u odnosu na najvećeg rivala sa Enfilda.

Poslije tri teška dana nakon poraza protiv Reala u Madridu, "građani" su se u subotu opet okupili na treningu, vidjeli kiks Liverpula u derbiju protiv Totenhema, a onda uz dodatnu energiju istrčali u nedjelju pred svoje navijače.

Nada Liverpula u Njukaslovo čudo živjela je samo 18 minuta, koliko je bilo potrebno Rahimu Sterlingu da golom na centaršut Žoaa Kansela otvori seriju. Uslijedio je pogodak Ajmerika Laporta u 38, Rodri je u 61. povećao na 3:0, a meč su u debakl Njukasla pretvorili Fil Foden i opet Sterling, pogocima u 90. i 93. minutu.

Fudbalerima Mančester sitija vratio se osmijeh na lice pred gostovanja Vulverhemptonu i Vest Hemu, nakon kojih će u posljednjem kolu, 22. maja, kod kuće ugostiti Aston vilu i kako trenutno stoje stvari, zaista će biti senzacija ako moćan Gvardiolin sastav negdje zastane na putu ka još jednoj tituli - ćetvrtoj pod Pepovim vođstvom za šest godina.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!