Fudbal

Jović na udaru trenera - nema poente da poričemo više! U Fiorentini sve puca, navijači zvižde: Ponavljam jedno te isto!

Autor Haris Krhalić

Vinćenco Italijano pričao je o velikim problemima u napadu Fiorentine.

Izvor: Profimedia

Fiorentina se žesotko muči ove sezone, na pet utakmica dala je četiri gola i primila isto toliko. Nalazi se na 11. mjestu u Seriji A i s obzirom na ulaganja i kvaltiet tima svi su očekivali mnogo bolji plasman. Najveći problem je igra u napadu. Stvara šanse, ne uspijeva da ih iskoristi, a sve je kulmniralo poslije remija u Ligi konferencija sa Rigom (1:1).

Podatak da su uputili 30 pokušaja ka golu letonskog tima najbolje govori o stanju na terenu. Međutim, to ništa ne znači kada konačan rezultat kaže da nije bilo pobjednika i da je osvojen samo bod. Svjestan je toga i trener Vinćenco Italijano koji je kritikovao svoje napadače, počevši od Luke Jovića. Srpski reprezentativac stigao je iz Reala i skoro mjesec dana nije zatresao mrežu ,posljednji put je to učinio protiv Kremonesea (3:2), protiv Juventusa je promašio penal (1:1).

"Problem je naš napad i nema poente da to poričemo. Izgubili smo dva poena u ovom meču i to je istina. Ponavljam jednu te istu priču svaki put kada dajem intervju poslije meča. Stvaramo bezbroj šansi i ne uspijevamo da ih iskoristimo. Umijemo da zakomplikujemo utakmice koje treba da dobijemo velikom razlikom. Teško nam je da ubacimo loptu u mrežu iako stvorimo 30 prilika za gol", rekao je Italijano.

Navijači u Firenci su nezadovoljni. Poslije duela sa Rigom ispratili su igrače u svlačionicu zvižducima. Čuli su ih dobro svi u Fiorentini i igrači i stručni štab. Priznao je to i trener kluba i obećao da će uraditi sve da se realizacija popravi.

"Ne znam da li je sve ovo dodatni teren na igrače, ali vježbamo i radimo na tim situacijama, ako ne koristiš šanse, kaznićete za to kad-tad. Odigrali smo sedam takmičarskih utakmica ove sezone, rotiramo tim, rizikujem da izgubim identitet ekipe, ali moram da uključim sve igrače. Čuo sam poslije meča zvižduke sa tribina i razumijem navijače. Prošle sezone smo gubili mečeve i pokazivali smo karakter, sada nas tako ispraćaju sa terena i to je znak da moramo da se poboljšamo", zaključio je Italijano.