Fudbal

Borac se vraća na Gradski! Iz Platonove saopšteno: Crveno-plavi protiv Slobode u Banjaluci!

Autor Dragan Šutvić

Sve je spremno za povratak Borca u Banjaluci!

Izvor: MONDO

Posljednju domaću utakmicu u polusezoni, protiv tuzlanske Slobode, Borac će odigrati u Banjaluci!

Zbog rekonstrukcije glavnog terena Gradskog stadiona, Borac je evropski meč protiv B36 Toršavna igrao na stadionu "Dr Milan Jelić" u Modriči, dok je sve domaće premijerligaške utakmice, njih osam odigrao na novljanskim "Mlakvama".

Ipak, posljednjeg vikenda u oktobru, za kada je zakazana domaća utakmica sa Tuzlacima, Borac će sevratiiti kući!

"Kucnuo je čas za povratak u našu kuću, kucnuo je čas za huk sa tribina Gradskog stadiona. Naši crveno plavi, 29. oktobra sa početkom u 18.00 časova, dočekaće tuzlansku Slobodu na novom terenu Gradskog stadiona u Banjaluci. Radovi na rekonstrukciji travnate podloge privedeni su kraju i sve je spremno za povratak naših fudbalera, prve golove i prve pobjede na novoj, hibridnoj, podlozi", istaknuto je ovog utorka iz banjalučkog premijerligaša.

Podsjetimo, radovi na potpunoj rekonstrukciji terena počela je 1. juna, a nakon "grubih", zemljannih radova, postavljanje hibridne podloge počelo je u drugoj polovini septembra.

Završeno je 28. septembra, uz prisustvo zvaničnika Republike Srpske i brojnih zvanica iz svijeta sporta, ali teren još uvijek nije bio spreman za odigravanje mečeva, obzirom da nije bilo obavljeno obavezno "stičovanje" trave.

Zbog toga su postojale mogućnosti da se Borac na Gradski stadion vrati tek na proljeće, ali očigledno da će sve, ipak, biti završeno za desetak dana...

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!