Fudbal

Trener Sarajeva NIKAD nije pobijedio "Želju", strateg "Želje" ZNA KAKO protiv Sarajeva! Čija tradicija će se nastaviti?

Autor Dragan Šutvić

Vječiti sarajevski rivali odmjeriće snage u srijedu, a dva dana prije utakmice, spomenimo par zanimljivih statističkih parametara.

Izvor: Anadolija/Elman Omıć

Srijeda (8. mart) rezervisana je za najveću utakmicu bh. fudbala – vječiti derbi između Sarajeva i Željezničara!

Dva tima će se, u zaostalom meču 18. kola, odmjeriti snage u trening-centru FS BiH u Zenici, bez prisustva gledalaca, a u najavi meča vrijedi istaći nekoliko zanimljivih statističkih parametara.

Naime, aktuelni trener Sarajeva Mirza Varešanović predvodio je četiri ekipe u duelima sa timom sa Grbavice – i nikad nije uspio da trijumfuje!

Na osam mečeva, timovi koje je vodio Varešanović (Sarajevo, Velež, Olimpik, Tuzla siti) upisali su na osam utakmica tri remija i pet poraza, uz poražavajuću gol-razliku (1:14).

Sa druge strane, sadašnji strateg "plavih" Edis Mulalić nikada nije poražen od Sarajeva kad je sjedio na klupi sadašnjeg tima, ostvarivši tri pobjede i dva remija!

Takođe, biće ovo prvi put u istoriji odigravanja vječitog derbija da se ova dva trenera nalaze na klupama Sarajeva i Željezničara u vječitom derbiju!

Sarajevo u ovaj meč ulazi sa šeste pozicije na premijerligaškoj tabeli i 28 bodova, dok je Željezničar četvrti sa četiri boda više.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!