• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cilj Zrinjskog je "dupla kruna"! Mario Tičinović: Sarajevo bez šansi, a protiv Radnika kao i dosad!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Vezista mostarskog Zrinjskog Mario Tičinović bio je jedan od junaka pobjede "plemića" nad Sarajevom (0:2) u prethodnom kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Mario Tičinović: Cilj Zrinjskog je dupla kruna Izvor: Sport1/Oslobođenje/Sanel Konjhodžić

Mostarci su u derbiju rutinski savladali "bordo" klub na stadionu "Rođeni" u Mostaru, gdje je meč odigran zbog renoviranja "Koševa", a prethodno su ovog proljeća deklasirali Laktaše u osmini finala Kupa BiH (4:0).

"Utakmica sa Sarajevom i Kup BiH su rezultat dobro odrađenih priprema u Međugorju. S obzirom da smo dobili novog trenera (Krunoslav Rendulić, prim.aut) brzo smo se prilagodili novom načinu rada. Meč protiv Sarajeva, dobro smo ih analizirali, nismo im dali nikakve šanse, dominirali smo i kontrolisali cijelu utakmicu i zasluženo pobijedili", rekao je hrvatski fudbaler za klupsku televiziju.

Protiv ekipe Mirze Varešanovića je postigao svoj treći pogodak u sezoni - prethodno je pogađao na "Grbavici" protiv Željezničara, potom protiv Širokog Brijega i sada sjajan gol protiv Sarajeva.

"Lijepo je dati gol, ali meni je bitno da ekipa pobjeđuje", rekao je Tičinović, koji je dosad u karijeri podizao trofej prvaka BiH sa "plemićima", bio šampion Danske sa Nordsjilandom i pobjednik Kupa Hrvatske sa splitskim Hajdukom.

"Nama su ambicije, normalno 'dupla kruna' i daćemo sve od sebe da ostvarimo taj cilj".

Za fudbalere Zrinjskog nema odmora s obzirom da već u srijedu gostuju u Bijeljini protiv ekipe Radnika u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH.

"Imamo gust raspored, igramo svaka tri dana...Nema šta drugo nego da nastavimo da radimo kao i dosad", istakao je Tičinović.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC