skandal!

Radovan Pankov polomio ruku radniku obezbjeđenja?! Detalji skandala u Holandiji - evo zašto je uhapšen!

Autor Bojan Jakovljević

Srpski fudbaler Radovan Pankov jedan je od dvojice privedenih fudbalera Legije iz Varšave nakon meča Konferencijske lige.

Izvor: MN PRESS

Srpski fudbaler Radovan Pankov priveden je u policijsku stanicu nakon utakmice Konferencijske lige između AZ Alkmara i Legije iz Varšave! Meč u Holandiji obilježili su sukobi ispred stadiona nakon utakmice koju je domaćin riješio u svoju korist minimalnim rezultatom, policija je zahtijevala da srpski defanzivac i kapiten poljskog tima Žozue budu sprovedeni u policijsku stanicu kako bi se istraživala njihova umiješanost u incidente, a navodno Radovan Pankov je uhapšen jer je polomio ruku članu obezbjeđenja!

Svaka od strana ima svoju verziju priče - mediji u Holandiji brane postupke policije, dok Poljaci tvrde da je brutalnost koji su policajci pokazivali bila potpuno neprikladna situaciji. Udarce pendrekom po leđima dobio je čak i predsjednik kluba Darijuš Mioduski, a dvojica igrača Legije iz Varšave izvedeni su iz klupskog autobusa koji je trebalo da krene ka hotelu.

Pogledajte kako je izgledalo hapšenje:

Kako se navodi u medijima koji su imali svoje novinare na licu mjesta, član obezbjeđenja napao je srpskog defanzivca, a poslije verbalnog sukoba Radovan Pankov odgurnuo je zaposlenog na stadionu, koji je pao i glavom udario u zid iza sebe. Tom prilikom polomio je ruku u predjelu lakta, ali je želio da se fizički obračuna sa nekadašnjim štoperom Vojvodine, Radničkog iz Niša, Crvene zvezde i Čukaričkog.

Radnik obezbjeđenja ubrzo je odveden u bolnicu, a policija je opkolila klupski autobus i prijetila da će ući u njega kako bi dvojicu fudbalera izvukla napolje. Obojica su uhapšeni pod optužbom za napad na službeno lice, a ostaje da se vidi kakav će epilog dobiti čitav slučaj koji potresa fudbalsku Evropu.