• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NE MOGU U SAUDIJSKU ARABIJU, DA ŽENU PRETVORIM U NINDŽU: Šokantan intervju bivšeg štopera Zvezde - zato je odbio ponudu

Srpski fudbaler i doskorašnji defanzivac Zvezde Radovan Pankov šokirao je medije svojim stavom o Saudijskoj Arabiji.

 Radovan Pankov šokirao stavom o Saudijskoj Arabiji Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Crvena zvezda se tokom leta rastala sa defanzivcem koji je prethodnih sezona bio važan dio nekoliko velikih rezultata na evropskoj sceni, a Radovan Pankov je novi klub pronašao u Poljskoj. Nakon šestomjesečne pozajmice u Čukaričkom potpisao je za Legiju iz Varšave koju vidi kao odskočnu dasku za neki još jači klub i još jaču ligu, o čemu je govorio medijima. Tom prilikom, Pankov je ispričao i da je imao ponudu iz Saudijske Arabije, ali "nije želio da mu žena postane nindža".

Pankov je tokom intervjua otkrio da je imao ponude iz Japana i Saudijske Arabije, ali da nije pomišljao da napusti Evropu. Po njegovim riječima, još je rano za takav potez u karijeri, a na odluku je uticala i situacija koja bi mu se dogodila da je pristao na selidbu u sve popularniju fudbalsku zemlju. Iako brojne zvijezde svjetskog fudbala posljednjih nedjelja odlaze u Saudijsku Arabiju, Pankov je imao razlog da odbije takav transfer.

"Naravno, ali ponekad se ne radi samo o finansijama. Imao sam dobre uslove u Crvenoj. Još sam mlad, želim da se dokažem, kako vidim, u Legiji ću provesti dvije do tri godine i preći u jednu od najjačih pet liga. U formi sam, vodim računa o svom životu, svom telu, tako da mislim da mogu da igram do 35. ili 36. godine" rekao je Pankov i nastavio: "Imam još dovoljno vremena da se preselim na istok. Veoma važno pitanje je porodica sa kojom je nemoguće zajedno otići u Saudijsku Arabiju. Znaš kako je kad ne živiš u većem gradu. Djeca i žene moraju biti kao nindže. Ne sviđa mi se to."

Podsjećamo, Pankov je pune četiri godine bio član Crvene zvezde i za to vrijeme osvojio je tri titule u Superligi i dva Kupa Srbije. Rođen je u Novom Sadu, ponikao u Vojvodini, a od srpskih klubova nastupao je i za Radnički iz Niša koji mu je bio posljednja stanica prije nego što je stigao na stadion "Rajko Mitić". 

Novi defanzivac Legije već je odigrao dvije sezone u inostranstvu. Nakon odlaska iz Vojvodine zadužio je dres ruskog Urala u kojem je proveo jednu sezonu, a zatim drugu odigrao na pozajmici u AEK-u iz Larnake. Najveći trag ostavio je u dresu Crvene zvezde za koju navija od malih nogu. Odigrao je 115 mečeva, osvojio pet trofeja i dva puta pogodio mrežu u penal-seriji protiv Kopenhagena, tokom kvalifikacija za Ligu šampiona. U karijeri je stigao i do titule svjetskog šampiona, sa reprezentacijom do 20 godina koju je na Novom Zelandu predvodio Veljko Paunović.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:19
Strahinja Eraković nakon utakmice Borac - Crvena zvezda
Izvor: Mondo/Goran Arbutina
Izvor: Mondo/Goran Arbutina

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Čova buraz

A šta je pogrešno rekao ...

Zole

Aferim

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC