Auh!

Skandal u Primeri - VAR poništio penal, Španac bacio ekran na zemlju! (VIDEO)

Autor Dragan Šutvić

Bivši reprezentativac Španije Jago Aspas nije dobro podnio odluku koju je sudija donio uz pomoć VAR tehnologije.

Izvor: Twitter/sergiorccv1923/printscreen

U 12. kolu španske Primere fudbaleri Selte remizirali su sa Seviljom (1:1) na svom terenu, a sam finiš meča obilježio je i veliki skandal na terenu. Glavni arbitar susreta dosudio je penal za domaći tim u posljednjim minutima meča zbog očiglednog prekršaja u kaznenom prostoru, ali je nakon intervencije tehnologije poništio tu odluku - što se nikako nije svidjelo fudbalerima Selte! Jago Aspas (36), jedan od najiskusnijih burno je reagovao.

Nekadašnji fudbaler Liverpula i povremeni reprezentativac Španije Jago Aspas nije mogao da kontroliše bijes u tim trenucima, pa je nakon protesta zbog poništene odluke o penalu izlupao VAR monitor koji stoji pored terena. Zapravo, Aspas je ekran uhvatio sa obje ruke i bacio o zemlju, što je bio jasan pokazatelj koliko cijeni upliv tehnologije u moderan fudbal. Pogledajte situaciju o kojoj bruji Španija:

Ovakav potez legendarnog fudbalera Selte koji odrađuje drugi mandat u matičnom klubu sigurno će naići na brutalnu kaznu Primere. Iskusni fudbaler sa čak 15 profesionalnih sezona u timu iz Galcije moraće da objasni šta se desilo pored terena u samom finišu utakmice protiv Sevilje, koja je Selti mogla da donese bijeg iz opasne zone - da su uspjeli da pobijede.

Ovako, sa samo sedam bodova iz dosadašnjih 12 kola, tim Rafaela Beniteza nalazi se na 18. poziciji, sa samo jednom pobjedom u prvenstvu. Ekipe Majorke i Alavesa, koje su u ovom trenutku prve iznad crte, bježe im dva boda, ali imaju i utakmicu manje od njih. Ovo je sporni trenutak iz samog finiša meča:

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!