• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dvije velike VAR promjene u Premijer ligi: Hitna reakcija poslije skandala

Poslije skandalozne odluke i poništavanja čistog gola Liverpula donesene su određene promjene u Premijer ligi u vezi VAR tehnologije.

 Dvije VAR promjene u Premijer ligi Izvor: Profimedia/George Beck/PPAUK

VAR skandal potresao je Premijer ligu. Na meču Totenhema i Liverpula sudije su poništile čist gol Luisa Dijaza. Umjesto da tim Jirgena Klopa povede, uslijedio je gol domaćeg tima koji je na kraju pobijedio autogolom. Međutim, niko o tome ne priča, već o užasnom potezu arbitara i ljudi iz VAR sobe, zato su donesene nove promjene.

Utvrđeno je da je došlo do serije grešaka tokom tog meča i da je glavni sudija Sajmon Huper dosudio ofsajd, a VAR sudije Daren Ingland i Den Kuk su shvatile da je priznao gol i za samo nekoliko sekundi su potvrdile odluku misleći da je sve u redu. Kasno su shvatili šta se dogodilo, pa su počeli i da psuju, što se čuje na objavljenom snimku.

Kako se takve stvari više ne bi događale donesena su dva nova pravila koja će se primjenjivati u Premijer ligi od ovog kola. Prvo i glavno pravilo je da će VAR sudija i njegov asistent morati da potvrde odluku između sebe i da to dodatno provjere prije nego što saopšte to glavnom sudiji. Cilj je jasan, direktna i bolja komunikacija.

Drugo pravilo vezano je za dozvole u vezi suđenja mečeva u inostranstvu. Ustanovljeno je da su Ingland i Kuk, koji su radili u VAR sobi, samo dva dana prije derbija kola sudili utakmicu u Saudijskoj Arabiji i smatra se da su zbog putovanja, letova i svega bili umorni i da je i to uticalo na koncentraciju prilikom donošenja odluke.

Totenhem Liverpul
Izvor: YouTube/TV Arena sport

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC