Fudbal

Oni su "otpali" za Luksemburg! Savo Milošević precrtao još dvojicu "zmajeva"

Autor Nebojša Šatara

Selektor Bosne i Hercegovine Savo Milošević skratio je sa 25 na 23 imena fudbalera koji će konkurisati za meč protiv Luksemburga u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj.

Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

"Zmajevi" od 20.45 gostuju u Luksemburgu, a selektor Savo Milošević morao je zbog pravila da skrati spisak od 25 igrača i prijavi dvojicu manje.

Odlučio se da otpiše 22-godišnjeg igrača Rizespora Dala Varešanovića, kao i kapitena mlade selekcije BiH Ivana Bašića, inače fudbalera ruskog Orenburga, objavljeno je na sajtu UEFA.

Podsjetimo, ranije su sa spiska otpali golman Ibrahim Šehić, defanzivac Anel Ahmedhodžić, vezista Miralem Pjanić je bio pozvan, ali je otpao zbog povrede, dok je kapitena Edina Džeku, selektor poštedio obaveza.

Kasnije je zbog povrede izostao i Sead Kolašinac, defanzivac Atalante, kao i njegov kolega iz odbrane "zmajeva" Adrian Leon Barišić, igrač švajcarskog Bazela.

Spisak "zmajeva" za meč u Luksemburgu

Golmani: Nikola Vasilj, Kenan Pirić, Hidajet Hankić;

Odbrana: Renato Gojković, Dennis Hadžikadunić, Adnan Kovačević, Nihad Mujakić, Jusuf Gazibegović, Amar Dedić.

Vezni red: Nermin Zolotić, Benjamin Tahirović, Amar Rahmanović, Rade Krunić, Gojko Cimirot, Haris Hajradinović, Almedin Ziljkić, Amir Hadžiahmetović, Miroslav Stevanović.

Napad: Smail Prevljak, Haris Tabaković, Said Hamulić, Nemanja Bilbija, Ermedin Demirović.