• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savo Milošević o baražu za EURO 2024: Raja iz Bosne će biti malo razočarana... (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Pogledajte interesantan intervju selektora "zmajeva" Save Miloševića za emisiju "Zavidavanje" hrvatskog novinara Lade Tomičića.

 Savo Milošević o baražu za EURO 2024: Raja iz Bosne će biti malo razočarana... Izvor: Youtube/VIDA

Selektor Bosne i Hercegovine Savo Milošević u intervjuu za emisiju "Zavidavanje" hrvatskog novinara Lade Tomičića govorio je otvoreno o predstojećem baražu za plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine.

"Znamo da je Bosna više puta igrala, na žalost, neuspješno te baraže, ali u martu će biti možda malo lakše s obzirom da neće igrati protiv Portugala i tih vrhunskih evropskih i svjetskih ekipa. Ovaj baraž će biti malo pristupačniji. Finska, Izrael, Ukrajina...Biće naravno teško, ali malo više moguće nego što je to bio slučaj ranije", rekao je Milošević.

Prema njegovim riječima, navijači BiH će u tim mečevima biti vjerovatno razočarani.

"Suština je opet da mi napravimo što više takmičarski tim za taj mart i baraž. Utakmice baraža su specifične, tu će biti najmanje fudbala. Malo će raja u Bosni biti razočarana, ali ako hoćemo da dobijemo utakmice u baražu, onda je to rat svih 90 minuta i nema biti mnogo uživanja".

Milošević je na konstataciju novinari da će "zmajevi" ići na minimalne pobjede, odgovorio citatom iz pjesme Zabranjenog pušenja.

"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku...završiće karijeru..."

...kao selektor Bosne i Hercegovine (Tomičić).

"Baraž će biti takav i u skladu s tim biće neophodno da pripremamo ekipu u tom smjeru".

Između ostalog, Milošević je govorio i o svom identitetu ponovivši da se osjeća i kao Bosanac, što je rekao u Sarajevu kad je imenovan za selektora "zmajeva".

"Nisam rekao da sam Bosanac da bih se nekom dodvorio. To je moja priča, oduvijek je bila takva. Ja sam tako rođen, odrastao, tako sam vaspitan i tako doživljavan. Da li se to nekome dopada ili ne - to me ne zanima. (...) Ja sam Srbin iz Bosne, porijeklom iz Crne Gore, vi možete misliti što god hoćete... A kako sam odrastao, kako sam vaspitan - ja sam Bosanac", dodao je on.

Pogledajte kompletan intervju.

Možda će vas zanimati

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RS

@Igor. O kojem sportu ti govoris. Sport vise ne postoji. Najbolji dokaz za to je iskljucivanje Rusa i svih sportova. Novak legenda tenisa koja nikad nece biti prevazidjen a sem nas citav svijet ga mrzi i ne priznaje mu uspjehe samo zato sto je Srbin. Jeli to sport o kojem ti govoris. Kao i sve ostalo na svijetu i sport je komercijalizovan i pretvoren u nesto sasvim suprotno od onoga sto je nekad bio.

Igor

@RS Kao sto rekoh neka se samo sport igra a to sto neki nadojeni mrznjom politickom govore razne nebuloze ne treba nikoga da bude briga.....

RS

E moj Savo koga si ti nasao da vodis. To je reprezentacija bosnjaka i koliko god para da si dobio malo je za izdaju Srpskog roda.

Igor

@RS Koga boli uvo kakva izdaja sport je u pitanju moze covjek da izabere koju god reprezentaciju zeli

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC