• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savo Milošević pred Luksemburg govorio o debitantima: "Neki će biti u startnoj postavi!"

Autor Dragan Šutvić

Strateg "zmajeva" održao je u Luksemburgu konferenciju za novinare.

 luksemburg bih savo milošević rade krunić najava  Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Fudbalska reprezentacija BiH će u četvrtak uveče odigrati pretposljednju utakmicu u kvalifikacijama za EURO 2024.

"Zmajevi" će biti gosti Luksemburga, protiv kojeg su igrali osam puta i sedam puta trijumfovali, uz jedan poraz – i to u ovom kvalifikacionom ciklusu, kada je rival upisao pobjedu na zeničkom Bilinom polju (0:2).

Tri dana poslije duela sa Luksemburgom, ekipa Save Miloševića će ugostiti Slovačku, a ovi mečevi za bh. selekciju nemaju takmičarski značaj, s obzirom na to da su još ranije i matematički izgubili šanse da se kao prvoplasirana ili drugoplasirana ekipa iz kvalifikacione grupe direktno plasiraju na kontinentalnu smotru.

Izvor: FS BiH, nfsbih.ba

Na konferenciji za novinare pred okršaj sa Luksemburžanima, selektor Savo Milošević govorio je, između ostalog, i o tome da li će neki od tri debitanta (Haris Tabaković, Hidajet Hankić, Nihad Mujakić) dobiti priliku da zaigra u novembarskom kvalifikacionom ciklusu.

"Sigurno je da neki hoće biti u startnoj postavi, ali naravno, ne možemo zamijeniti sve igrače, to bi bila prevelika promjena. Međutim, imamo dvije utakmice i sigurno će to biti šansa da svaki od njih dobije neku minutažu. To je i dobra prilika za one koji su do sad manje igrali, da pokažu koliko znaju i u kojoj mjeri mogu zamijeniti ove koji fale", rekao je Milošević, istakavši još jednom da će dva novembarska meča biti dobra priprema za baraž, koji je zakazan za mart sljedeće godine.

"Sutra će nam biti bitno da se pripremimo za igru na rezultat jer to će biti najvažnije u baražu. To je takođe nešto što mora da se utrenira. Sigurno da nam je sutra bitna utakmica jer moramo da imamo jasnu sliku šta je to što treba da radimo u martu. Siguran sam da će momci shvatiti ove utakmice ozbiljno i da ćemo ostvariti naše ciljeve."

Izvor: FEHIM DEMIR/EPA

Na selektorove riječi nadovezao se Rade Krunić.

"Nedostajaće nam dosta iskusnih igrača, ali vjerujem da imamo kvalitetnu reprezentaciju i na nama je da pokažemo koliko možemo. Ovo će biti odlični testovi za nas za buduće utakmice koje će nam biti veoma važne. Pristupamo predstojećim susretima sa velikom ozbiljnošću i sigurno je da ćemo sutra pružiti maksimum", istakao je Krunić.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC