• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko su novi fudbaleri u reprezentaciji BiH: Jedan povratnik i tri debitanta - među njima i dželat Borca

Autor Haris Krhalić

Selektor "zmajeva" Savo Milošević pozvao je četiri nova fudbalera.

 Ko su novi fudbaleri u reprezentaciji BiH Izvor: Facebook/Austria Wien

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine teškim porazom u Zenici od Portugala ostala je bez šansi da se direktno plasira na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

„Zmajevi“ će priliku za odolazak na EURO tražiti kroz baraž, koji je izboren dobrim rezultatima u Ligi nacija za vrijeme mandata Ivajla Peteva.

Prije ovih ključnih utakmica koje će biti odigrane u martu, „zmajevi“ će odigrati preostale dvije utakmice kvalifikacija, a protivnik će biti selekcije Slovačke i Luksemburga.

Selektor „zmajeva“ Savo Milošević danas je objavio spisak fudbalera na koje će računati u ovim utakmicama, a na spisku su se našla i četiri nova imena.

Izvor: Promo/FS BiH

Povredom Ibrahima Šehića, Nikola Vasilj “promovisan“ je u prvog golmana našeg nacionalnog tima, a prvi put dres reprezentacije BiH nosiće golman Hidajet Hankić (29). Čuvar mreže rođen u Austriji trenutno je član Boteva iz Plovdiva. Ove sezone branio je na devet utakmica te je primio 14 golova, svoju mrežu sačuvao je netaknutom jedan put. Zanimljivo da je karijeru počeo kao napadač, ali je spletom okolnosti stao na gol kako bi pomogao svojoj ekipi te je uvidio da se bolje snalazi među stativama.

Bivši fudbaler Sarajeva, Nihad Mujakić od odlaska u turski Ankaraguču bilježi dobre partije,a nagrada je stigla danas u vidu poziva za reprezentativno okupljanje. Rođen je 15.aprila 1998. godine i prošao je sve omladinske selekcije FK Sarajevo koje je od njegovog transfera u Tursku zaradilo 500.000 evra.

Mujakić je odigrao osam utakmica za mladu reprezentaciju naše zemlje, te ima i četiri nastupa u-19 selekciju BiH.

Među novim fudbalerima našao se i jedan povratnik u nacionalni tim. Radi se Harisu Hajradinoviću koji je do sada odigrao pet utakmica za “zmajeve” i postigao jedan pogodak. Igra na poziciji ofanzivnog veznog te može pokriti i desno krilo. Posljednji put poziv je dobio 2019. godine za utakmice sa Lihtenštajnom i Italijom u okviru kvalifikacija za EURO.

Ove sezone za Kasimpašu odigrao je 10 utakmica i upisao dvije asistencije.

Posljednje, a možda i najzvučnije novo ime je napadač Herte, Haris Tabaković.

Napadač koji je u Njemačku stigao iz bečke Austrije ove sezone igra odlično, a u 12 utakmica za tim iz “cvajte” postigao je isto toliko golova. Inače, Tabaković je prošao sve omladinske selekcije Švajcarske, a sjećaju ga se i navijači Borca s obzirom da je bio strijelac u minimalnoj pobjedi Austrije nad Banjalučanima u prvoj utakmici drugog pretkola Konferencijske lige.

Podsjećamo, mečevi sa Luksemburgom i Slovačkom biće odigrani 16. i 19. novembra, dok će se "zmajevi" okupiti 13. novembra na Ilidži.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC