Fudbal

Ide iz Zvezde samo pod jednim uslovom! Zvezdan Terzić se oglasio - neka plate ili ništa od transfera!

Autor Bojan Jakovljević

Da li će Crvena zvezda prodati važnog igrača Rusima? Ovo je uslov!

Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Prema saznanjima MONDA, FK Crvena zvezda dobila je ponudu Krasnodara od osam miliona evra za napadača Osmana Bukarija. Ruski portal "Sport ekspres" kontaktirao je s tim u vezi generalnog direktora crveno-bijelih, Zvezdana Terzića, a on je dao kratak odgovor: "Ponuda Krasnodara od osam miliona evra? Pustićemo Bukarija za sumu koja nije manja od 10 miliona evra", rekao je Terzić.

Bukari je najnoviji u nizu traženih igrača Zvezde koji bi ove zime mogli da napuste "Marakanu". Prethodno je dogovoren transfer desnog beka Koste Nedeljkovića iz Zvezde u Aston vilu za devet miliona evra, a potom je i nagoviješteno da će napadač Jovan Mijatović u Ameriku za osam miliona uz bonuse, mada se centarforu Zvezde za sada ne seli ni u Rusiju, ni u SAD. Obojica su na pripremama Zvezde na Kipru, dok Bukari u ovom momentu nastupa za Ganu na Afričkom kupu nacija.

On je došao u Zvezdu pretprošlog ljeta, u julu 2022. godine, a za vrijeme boravka na "Marakani" postigao je nekoliko važnih i lijepih golova, poput volej-udarca u derbiju protiv Partizana u Humskoj, golova protiv Mančester sitija i Jang Bojsa, a bio je i strijelac na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. U Zvezdi je dao 22 gola uz 16 asistencija na 64 odigrane utakmice.

Crveno-bijeli kupili su Bukarija iz Genta 2022. godine za tri miliona evra i po svemu sudeći mogli bi da utrostruče taj iznos pri njegovoj prodaji. Prije nego što je došao u Srbiju, Bukari je igrao i za Nant i Trenčin u Slovačkoj, koji je 2018. postao njegov prvi klub u Evropi poslije dolaska iz rodne Gane. U Zvezdi je stekao punu afirmaciju i crveno-bijeli su na dobrom putu da to i naplate.