Fudbal

Feliks Brih ne voli "orlove", pa makar bili iz Frankfurta! Tuča na kraju!

Autor mondo.ba

Arbitar koji je žestoko oštetio Srbiju na Mundijalu u Rusiji, Feliks Brih, "kumovao" je i porazu "srpskog" Ajntrahta na gostovanju u Frajburgu poslije tri godine - 1:0 (0:0).

Sjećate se Feliksa Briha?

Zbog njegovog dijeljenja (ne)pravde "orlovi" nisu pobijedili Švajcarsku na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a u nedjeljnom meču 11. kola Bundeslige, njemački sudija je ponovo bio glavni akter i jedan od najzaslužnijih za poraz Ajntrahta na gostovanju u Frajburgu.

FRAJBURG - AJNTRAHT 1:0 (0:0)

Utakmicu na "Švarcvald" stadionu odlučio je "prestrogi" drugi žuti odnosno crveni karton Želsona Fernandeša u posljednjem minutu prvog poluvremena, pa je Frajburg brojčanu prednost iskoristio u nastavku i prvi put poslije tri godine savladao ekipu iz Frankfurta.

Strijelac pobjedonosnog pogotka u 77. minutu vrijednog tri boda bio je Nils Petersen na asistenciju Kristijana Gantera - 1:0.

Poslije uvodne inicijative domaćina najbolju šansu za Ajntraht propustio je u 12. minutu Đibril Sou, koji je sa ivice kaznenog prostora pogodio prečku Frajburga.

Tim iz Frankfurta je potom u 30. minutu dobio i jedanaesterac od sudije Feliksa Briha, koji je na intervenciju iz VAR sobe promijenio odluku, da bi gosti preko Gonkala Pasijensije do odlaska na odmor propustili još nekoliko dobrih prilika.

A onda je u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, Brih ponovo bio u centru pažnje jer je prestrogo pokazao drugi žuti karton Želsonu Fernandešu, pa je Ajntraht drugih 45 minuta imao igrača manje.

Zato su se u nastavku izabranici Adija Hitera opredijelili za čuvanje vlastite mreže, a iz eventualnih kontranapada da pokušaju ugroziti gol Marka Flekena.

Iz takve prilike je Fleken spriječio vođstvo poslije solo prodora i udarca reprezentativca Srbije Filipa Kostića u 59. minutu.

U posljednjih 20-ak minuta priliku je s klupe dobio njegov reprezentativni kolega Mijat Gaćinović, koji je ubrzao igru i stvorio nekoliko solidnih šansi, ali su domaći poveli u 77. minutu.

Tada je Nils Petersen pogodio mrežu Frederika Ronua za, kako se ispostavilo na kraju, šesti trijumf domaćina u sezoni.

Imali su "orlovi" iz Frankfurta, prvenstveno Erik Durm i Martin Hintereger, dobre prilike i sa igračem manje da stignu do izjednačenja, ali je u nedjelju junak domaćina bio golman Mark Fleken.

Duboko u sudijskoj nadoknadi, kapiten frankfurtske ekipe David Abraham nije mogao da izdrži provokacije trenera domaćina Kristijana Štrajha, pa ga je udario, zaradivši direktan crveni karton! To je pokrenulo opštu tuču i gužvu na terenu u kojem su učestvovali gotovo svi igrači oba tima!

Epilog cijele priče bio je još jedan crveni karton i to na strani Frajburga, koji je dobio Vinćenco Grifo!

BUNDESLIGA - 11. KOLO: 

Borusija Menhengladbah - Verder 3:1 (2:0)
/Bensebaini 20, Herman 22, 59- Bitenkur 90+3/

Volfsburg - Bajer Leverkuzen 0:1 (0:1)
/Belarabi 25/

Frajburg - Ajntraht 1:0 (0:0)
/Petersen 77/

Herta - RB Lajpcig 1:2 (1:2)
/Mitelštat 32 - Verner 38 pen, Sabicer 45+1/

Majnc - Union Berlin 2:3 (0:2)
/Onisivo 81, Brosinski 90+4 - Ingvartsen 30, Anderson 45+3, 51/

Šalke - Fortuna Diseldorf 3:3 (1:0)
/Kaliđuri 33, Kabak 67, Serdar 79. Henings 62 pen, 74, 85/

Paderborn - Augzburg 0:1 (0:1)
/Maks 41/

Bajern - Borusija Dortmund 4:0 (1:0)
/Levandovski 17, 76, Gnabri 47, Humels 80 autogol/

Igrano u petak

Keln - Hofenhajm 1:2 (1:0)
/Kordoba 34 - Adamijan 49, Lokadija 90+8 pen/

TABELA: Borusija Menhengladbah 25, RB Lajpcig 21, Bajern Minhen 21, Frajburg 21, Hofenhajm 20, Borusija Dortmund 19, Šalke 19, Bajer Leverkuzen 18, Ajntraht 17, Volfsburg 17, Union Berlin 13, Verder 11, Herta 11, Fortuna Diseldorf 11, Augzburg 10, Majnc 9, Keln 7, Paderborn 4.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDOportalu.