Fudbal

Sastav Partizana: Natho pored Zdjelara, Suma u sredini

Autor w

Očekivani sastav Partizana za utakmicu na stadionu ADO Den Haga, na kom je večeras bilo nemoguće trenirati.

Izvor: MN PRESS

Partizan u četvrtak od 19 časova igra najvažniji meč u grupnoj fazi Lige Evrope. "Parni valjak" pokušaće da stigne do pobede protiv AZ Alkmara, direktnog rivala u borbi za drugo mesto u Grupi L masovnijeg UEFA takmičenja.

Svaki drugi rezultat osim trijumfa, za tim Sava Miloševića značiće oproštaj od Evrope 12. decembra u Beogradu protiv Astane, dok će nova tri boda na kontru crno-belih produžiti nadu da, ipak, mogu da prezime u Evropi.

Situacija na tabeli je jasna: Partizan ima četiri boda manje od AZ Alkmara i za prolaz su mu potrebne dve pobede, kao i remi ili poraz Holanđana na Old Trafordu u poslednjem kolu.


Imperativ trijumfa, ali i ranije formacije koje je birao stručni štab "parnog valjka", nesumnjivo govore da Milošević i na vrlo nezgodnom terenu u Hagu neće odustati od svojih ideja i zamisli. Partizan će igrati napadački, baš kao i u Moldeu, Mančesteru, Astani, u derbiju... Koliko će uspeti u tome, videćemo za manje od 24 sata.

Povreda Aleksandra Šćekića dovela je i do određenih promena u sastavu crno-belih. Trebalo bi očekivati da se Saši Zdjelaru na poziciji zadnjeg veznog priključi Bibras Natho, kome ta pozicija, prema ranijem priznanju Izraelac i više "leži". To praktično znači da će ofanzivni deo činiti Sejduba Suma u sredini, Zoran Tošić na desnom i Takuma Asano na levom krilu.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posjetite Mondo Pređi na sajt


Umar Sadik biće najistureniji igrač Partizana, ali sa i te kako dobrom i kreativnom pozadinom, koja bi trebalo što više da ga "hrani" loptama u prostor. Ipak, napadač iz Nigerije moraće da bude maksimalno koncentrisan, jer će protiv sebe i saigrača imati najbolju odbranu dosadašnjeg toka holandskog šampinata i ona sigurno neće dozvoliti previše luksuza Sadiku, što je golgeter ekipe iz Humske koristio u Superligi, pa i u Evropi.

Zadnja linije ostaće ista kao i na većini utakmica ove sezone. Nema dileme da će bekovi Partizana voditi žestoku bitku sa sjajnim krilnim napadačima AZ-a. Na Nemanju Miletića će fenomenalni Osama Idrisi, igrač "kontra noge" - izrazitih napadačkih karakteristika, tehnički odlično obučenog, ali ne preterani kreativnog. Na drugoj strani Slobodana Uroševića čeka Kelvin Steg, takođe vrlo ubojit, ali manje tehnički potkovan i više kreativan.

Pod ništa manjim opterećenjem neće biti i Partizanov štoperski tandem – Bojan Ostojić i Strahinja Pavlović. Pored bočnih napadača, u sredini je vrlo dobri tinejdžer Majorn Boadu, definitivno momak sa ubilačkim instinktom za gol.

Među stativama će biti kapiten crno-belih Vladimir Stojković.

PARTIZAN: Stojković – Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Zdjelar, Natho – Tošić, Suma, Asano – Sadik.