• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AZ je strašan, a Partizan ima snage i kvalitet da ga zaustavi! (ANKETA)

Autor w

U susret meču odluke za o(p)stanak crno-belih u Evropi...

 AZ-Partizan-Liga-Evrope-Live-stream-Arena-sport Izvor: MN PRESS

Utakmica protiv AZ Alkmara u Hagu možda nije najvažnija ove sezone za tim iz Humske, jer je veći značaj imao letošnji revanš plej-ofa u Moldeu, gde je obezbeđena grupna faza Lige Evrope i preko potrebna novčana dobit, ali je i ova jesenja novembarska "biti il' ne biti' za Partizan.

Od ishoda utakmice u Holandiji zavisi da li će crno-beli u duelu sa Astanom 12. decembra u Beogradu imati imperativ pobede, uz iščekivanje pozitivnog ishoda iz Mančestera. Nije sve u rukama Sava Miloševića i njegovih igrača. Za "proleće" u Evropi moraće Partizanu da se poklopi i rezultat sa Old Traforda u poslednjem kolu takmičenja po grupama.

Možda će vas zanimati

Na prvom mestu, "parni valjak" MORA do šest bodova u poslednja dva meča, a prva tri ih "čekaju" već u četvrtak u Hagu!

Kako ih uzeti pored izuzetnog protivnika, tima koji ove sezone igra fantastično i nemilosrdno gazi rivale u holandskom prvenstvu, ali i Evropi?

Sama činjenica da je ekipa Arnea Slota na poslednjih šest utakmica, dve u Ligi Evrope i četiri u domaćem prvenstvu, zabeležila isto toliko pobeda, postigla 24 gola, a pritom nije nijedan primila, govori da je pred Beograđanima u ovom trenutku možda čak i teži izazov od Mančester junajteda. 

MLADI TRENER I DEČURLIJA OČARALI HOLANDIJU I EVROPU

Izvor: MN PRESS


Mladi stručnjak na klupi AZ-a je već u prvoj samostalnoj trenerskoj godini najavio da će mu karijera kao menadžera i šefa stručnog štaba biti daleko uspešnija od skromne igračke, koja nije išla dalje od Holandije.

Slot je dve godine pažljivo upijao metode rada iskusnijeg Džona van de Broma. Kada je stariji i poznatiji kolega odlučio da posle pet godina napusti AZ i preuzme Utreht, zgrabio je priliku. Ideje i fudbalsku folizofiju, koju je gradio kao asistent, lako je preneo na ekipu. Baš prošlog vikenda dvojica prijatelja su se srela u derbiju holandskog šampionata. Slot, odnosno AZ, je kao gost potukao Van de Broma, tj. Utreht - 3:0. Učenik je održao lekciju učitelju, s kojim i danas često diskutuje i razmenjuje mišljenja o fudbalu.

Uglavnom u pitanju su treneri o čijem se radu i učinku sa puno hvale priča ovih dana u zemlji "lala", pre svega jer su uspeli da na vrhu tabele razdvoje Ajaks i PSV. I "filipsovci" su nedavno zapamtili četrdesetjednogodišnjeg Slota, jer im je u njihovom domu pre tačno mesec dana držao čas fudbala – 4:0.

Anketa

Šta očekujete od utakmice AZ - Partizan?

  • Pobedu

    45.45% (5)

  • Poraz

    27.27% (3)

  • Sve je moguće

    18.18% (2)

  • Nerešeno

    9.09% (1)

Šta očekujete od utakmice AZ - Partizan?

Rezultati


Perspektivni stručnjak okupio je izuzetno mlad tim, kojem je usadio ubilački napadački gen i kroz foramciju 4-3-3 (češće) i 4-2-3-1 (ređe) od klinaca napravio brzu i nemilosrednu mašinu za postizanje golova. U isto vreme podigao je granitni bedem ispred golmana Marka Bizoa, odbranu koja je najmanje puta kapitulirala u holandskom šampionatu – samo osam (Ajaksova 10). Mreža "čishedsa" mirovala je na neverovatnih 17 od 24 utakmice u svim takmičenjima. Ali, navijače Partizana pred meč odluke može da raduje činjenica da su upravo crno-beli dali dva od 12 golova, koliko su ih Holanđani dobili od jula do danas.

Napadački trio predvođen Majronom Boaduom, momkom koji ima svega 18 godina, ali uveliko tabana staze slavnih holandskih golgetera, poseduje neverovatnu brzinu i sposobnost da se za tili čas iz tranzicije stvori u protivničkom kaznenom prostoru. Leva strana rezervisana je za nešto starijeg Osamu Idrisija (23), dok na desnoj najviše vremena provodio dvadesetogodišnji Kelvin Stengs.

Prilično standardni su još "veznjaci" Norvežanin Frederik Midtsjo (26), Dani de Vit (21), Teun Kopminers (21), desni bek Jonas Svenson (26), kojeg je beogradska publika zapamtila po crvenom kartonu u prvom meču sa Partizanom, levi Oven Vajndal (19), priliku od beka do krila dobija i Japanac Jukinari Sugavara (19), a tu su i štoperi definitivno najiskusniji deo tima – Stajn Vujtens (30), Ron Vlar (34), Pantelis Hacidiakos (22)...

Izvor: MN PRESS


Deluje savršeno, međutim logično je da i AZ ima mane, da nije nepobediv i da i te kako može se prilično skockana ekipa pretvori u razbijenu vojsku. Nisu se takve situacije često dešavale tokom sezone (samo dva poraza), međutim videlo se i u Beogradu, doduše sa igračem više veći deo utakmice, da Partizan može uspešno da se nosi i da bude opasan i efikasan.

Stručni štab Partizana pažljivo je radio prethodnih dana na analizi igre AZ Alkmara, kako bi uočio sve slabosti i iskoristio ih za "Dan D". Iskustvo koje u veznom redu imaju Bibras Natho, Zoran Tošić i Sejduba Suma svakako predstavljaju prednost crno-belih i upravo bi na tom delu terena trebalo da se završavaju svi pokušaji domaćina da se napadački razmašu po bokovima, a da u suprotnom smeru filuju loptama Umara Sadika, čija će realizacija zapobedu morati da bude perfektna. Igru Partizana je teško zamisliti bez Saše Zdjelara, neumorne radilice veznog reda. Pruža vrhunske partije i uliva sigurnost, kako navijačima, tako i saigračima.

Strahinja Pavlović je već zadivio Evropu, ima fenomenalnu sezonu i novu šansu za dokazivanje pred skautima najvećih holnadskih klubova, a verovatno i evropskih na tribinama stadiona u Hagu.

PARTIZAN - AZ 2:2 (GOLOVI I ŠANSE IZ PRVE UTAKMICE)

Puno toga će zavisiti od zadnje linije. Od golmana Vladimira Stojkovića i četvorke ispred njega. Bekovi crno-belih imaće pakleno težak zadatak da zaustave brze krilne napadače, što je i osnovna Slotova napadačka ideje u četvrtak uveče.

Jedno je sigurno – prava na kiks ovoga puta nemaju. O motivima i željama nećemo ni trošiti reči...

Biće zanimljivo videti i kako će se AZ nositi sa pritiskom, jer je i pred igračima holandskog tima prvi put ove sezone "moranje" da ostanu neporaženi. Za crno-bele biće važno da zaborave na propuštene šanse u Beogradu protiv Alkmara i Mančester junajteda i da pokušaju da sve isprave u 90, nadamo se, zanimljivih i srećnih minjuta po Partizana u Holandiji. Neka se ponovi 2015...

Partizanu će u Hagu suditi Poljak: Crno-beli ga pamte iz Albanije

Utakmica 5. kola Lige Evrope između AZ Alkmara i Partizana igra se u četvrtak od 19 časova. Pobeda "parni valjak" ostavlja u igri za narednu fazu, porazom i remijem završavaju učešće u Evropi 12. decembra.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC