• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Natho za MONDO: Pametno i perfektno - samo tako do cilja protiv AZ Alkmara

Autor Vladimir Sukdolak

Izraelski reprezentativac je svhestan snage holandskog tima, ali i kvaliteta Partizana. Bibras Natho za MONDO iznosi očekivanja pred "biti il' ne biti" utakmicu za crno-bijele.

 Bibras-Natho-za-MONDO-pred-mec-AZ-Partizan-u-Ligi-Evrope Izvor: MN PRESS

Uoči posljednje dvije utakmice u Grupi L Lige Evrope, računica za Partizan je jasna - "parni valjak" u četvrtak mora da dobije AZ u Hagu i da kod kuće u posljednjem kolu savlada Astanu. Uz sve to, crno-bijelima je za "proleće" u Evropi neophodno i da Mančester junajted ostane neporažen na Old Trafordu kada 12. decembra bude ugostio Holanđane.

Možda će vas zanimati

Teško, ali ne i nemoguće!

Partizan je prije tačno četiri godine pobijedio AZ u gostima i tako širom otvorio vrata drugoj fazi u masovnijem klupskom UEFA takmičenju. Međutim, te sezone mu nije pomogla ni činjenica da ga 0:2 protiv Augzburga u Beogradu vodi u naredni krug…

Mozak u postavci igre trenera Sava Miloševića, iskusni Bibras Natho, svjestan je da Partizan u Holandiji čeka vjerovatno najteža utakmica u sezoni.

"Pred nama je veoma važna i isto toliko teška utakmica, protiv tima koji je u ovom trenutku kada se sagleda stanje u grupi, po mom mišljenju, bolji i od Mančester junajteda. Još je teže zbog činjenice da mi moramo da pobijedimo. Ali, vjerujemo…"

O kvalitetu i snazi ekipe AZ govori i podatak da je na posljednjih šest mečeva zabilježila sve pobjede – sa impozantnom gol-razlikom 24:0.

Moćna napadačka mašinerija trenera Arnea Slota nemilosrdno je kažnjavala greške protivničkih odbrana. Samo je Astani u tom nizu u dva meča dala 11 golova. PSV je na "Filips areni" u Ajndhovenu ubjedljivo poražen (4:0), a Beograđane dočekuju poslije 3:0 u derbiju holandskog šampionata, koji su prošlog vikenda igrali u Utrehtu.

"Igramo protiv odlične ekipe, sa sjajnim fudbalerima i sve to vrlo komplikuje situaciju za nas. Svjesni smo da moramo da budemo na našem najvišem nivou da bismo pobijedili. Biće to duel timova koji imaju odlične napadače, ali je u fudbalu jednako važna i odbrana. Moramo da znamo kako da zaustavimo ubitačan napad AZ Alkmara i da u isto vrijeme razmišljamo kako da postignemo gol, jer nam je pobjeda neophodna".

Kapiten reprezentacije Izraela nije želio prije utakmice da govori o prednostima Partizana u odnosu na AZ.

"Za Partizan nekoliko stvari mogu da predstavljaju prednost u narednom meču. Njih moramo da iskoristimo na terenu. Prije utakmice ništa nam ne garantuje bodove, posebno kada moramo da pobijedimo, za AZ je i neriješen rezultat takođe dobar. Moramo da igramo veoma pametno, perfektno…"

Čak ni pobjeda crno-bijelima na garantuje prolaz…

"Za Partizan je sve jasno - moramo da dobijemo posljednje dve utakmice u grupi i da čekamo dobar rezultat iz Mančestera kada tamo bude igrao AZ. Naravno, nemamo najbolju situaciju u ovom trenutku, međutim na nama je da odradimo naš posao na terenu i da čekamo".

Trener Savo Milošević je uprkos tome što je Partizan ubedljivo pobijedio Javor (6:2), bio prilično bijesan nakon posljednjeg meča u Humskoj. Njegova reakcija se može tumačiti na više načina, od kojih je svakako zanimljivija teza da je na taj način psihološki htio da pritegne ekipu.

Bez opuštanja!

"On je trener, gledao je utakmicu sa strane i vidio je nešto što mu se nije dopalo. Pitao je poslije utakmice igrače za nekoliko stvari koje mu se nisu svidjele i naravno bio je ljut. Posao nas igrača je da radimo ono što trener traži da se u budućnosti slične stvari ne bi dešavale", istako je Natho.

Sjajni vezni fudbaler priznaje da žali propuštenim prilikama u Beogradu protiv AZ i Junajteda.

"Da, iz ove perspektive kada pogledamo neke stvari smo mogli da uradimo bolje. Mislim prije svega na utakmicu protiv AZ u Beogradu, gdje smo veći dio meča imali igrača više i vodili 2:1. Tu utakmicu smo morali da pobijedimo. Da nismo tada izgubili bodove, sada bi sve bilo lakše za nas. To je fudbal, morate da koristite šanse. Slično je bilo i protiv Mančester junajteda, najmanje smo morali da osvojimo bod", podvukao je Bibras Natho.

AZ u četvrtak neće dočekati Partizan na svom AFAS stadionu u Alkamru, koji se zbog havarije na krovu renovira. Utakmica će se igrati u Hagu (19 časova).

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC