• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saša Kajkut propušta Zenicu, osmorici prijeti suspenzija zbog kartona

Autori mondo.ba Autori Dragan Šutvić

Branislav Krunić se suočava sa određenim problemima oko igračkog kadra

 Saša Kajkut ne igra u Zenici osam igrača ima dva žuta kartona Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Premijerligaške lopte će se širom Bosne i Hercegovine kotrljati još dva vikenda, nakon čega će uslijediti zimska pauza, koja će trajati više od dva mjeseca, s obzirom da će bh. šampionat biti nastavljen tek 22. februara.

U prvom od dva preostala meča do kraja jesenje polusezone, fudbaleri Borca će prvog decembarskog dana sa početkom u 13 časova gostovati u Zenici ekipi Čelika, koja je dospjela u tešku situaciju u borbi za opstanak s obzirom na odluku Disciplinske komisije Fudbalskog saveza BiH, koja je ''crveno-crnima'' zbog neodigravanja utakmice sa Željezničarom oduzela tri boda, te ih u ovom trenutku upravo toliko dijeli od prvog tima ''ispod crte'' – Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Možda će vas zanimati

Pred meč sa Zeničanima, koji je Banjalučanima posljednji gostujući u ovoj sezoni s obzirom da će polusezonu zaključiti u Platonovoj ulici gdje će 7. decembra gostovati tuzlanska Sloboda, trener Branislav Krunić ima određenih problema prilikom sklapanja tima i to – u dvije linije tima.

U prošlom kolu Borac je remizirao na Gradskom stadionu sa ekipom Zrinjskog (0:0), a na toj utakmici je napadaču banjalučkog premijerligaša Saši Kajkutu pokazan treći žuti karton, zbog čega neće moći da pomogne saigračima u duelu sa klubom čiji je dres nosio od septembra 2012. do januara 2014. godine.

Veliki je to hendikep za Borac, s obzirom da je iskusni napadač ove sezone ''autor'' tri pogotka: onog pobjedonosnog u posljednjim trenucima meča u Bijeljini, onog koji je ''načeo'' odbranu Željezničara, te onog kojim je zapečaćena sudbina Tuzla sitija.

Kad je u pitanju nadoknađivanje njegovog izostanka na Bilinom polju, moguće su dvije opcije.

Jedna od njih je da kao najistureniji zaigra kapiten i najbolji strijelac Premijer lige BiH (11 pogodaka, prim.aut.) Stojan Vranješ, te bi, ukoliko se Krunić odluči za tu opciju, vezni red iza Vranješa mogli da čine Almedin Ziljkić, Marko Mirić i Ivan Crnov, koji bi se našao na mjestu ofanzivnog veziste.

Druga mogućnost je da Krunić na teren pošalje Srđana Vujakliju, koji je u Borac došao proteklog ljeta kao veliko pojačanje, ali za sada nije pokazao skoro ništa što bi oduševilo armiju navijača.

Vujaklija je nastupio na 14 utakmica ove polusezone u Premijer ligi BiH te postigao samo jedan gol, a na posljednja tri meča nije bio čak ni u protokolu.

Ukoliko, pak, dobije šansu, iza njega će se, izvjesno je, naći Vranješ, dok bi Ziljkić i Crnov djelovali po krilima.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Osim po najnepopularnijem rezultatu, meč sa ''plemićima'' ostaće upamćen i po povredi Marka Jovanovića, koji je u jednom duelu sa Franom Čirjakom dobio udarac laktom u lice, zbog kojeg je morao da bude zbrinut u UKC RS.

Stameni defanzivac, srećom, nije teže povrijeđen, nije bilo potrebe za operativnim zahvatom (fraktura desnog maksilarnog sinusa), a juče je otpušten na kućno liječenje, te bi u narednih dan-dva trebalo da bude poznato da li će moći da pomogne ekipi do kraja polusezone.

Ukoliko ne bude mogao, u paru sa Nemanjom Janičićem mogao bi da zaigra Nebojša Runić, ali je, ipak, u ovom trenutku izglednije da će se Krunić odlučiti na drugu opciju, kojoj je već pribjegavao na početku sezone – mjesto centralnog beka zauzeo bi Đorđe Ćosić.

Činjenica na koju treba obratiti pažnju jeste da čak OSMORICI fudbalera Borca prijeti suspenzija ukoliko u Zenici dobiju žuti karton. Riječ je, naime, o Aleksandru Raduloviću, Siniši Dujakoviću, Vladanu Daniloviću, Đorđu Ćosiću, Denisu Čomoru, Nemanji Janičiću, Vladimiru Volkovu i Marku Jovanoviću.

Ukoliko bilo kojem od ovih fudbalera bude izrečena javna opomena, neće sedmog decembra istrčati na teren Gradskog stadiona u meču sa Tuzlacima.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Preporuka

Preporučujem da Jovanović uđe u posljednjih 5 minuta i očisti kartone, odradi meč suspenzije protiv Slobode kući, kako bi na proljeće bio na raspolaganju u preostale tri nevjerovatno teške utakmice Sarajevo, Velež, Široki.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC