• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zdjelar: Partizan može do evropskog proljeća, a "orlovima" veća podrška

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Fudbaleri Partizana vjeruju da bi i pored "mršavog" učinka u prva četiri kola, u kojima su osvojili isto toliko bodova, mogli da dočekaju proljeće u Ligi Evrope.

 Saša Zdjelar: partizan može do evropskog proljeća, a Srbija zaslužuje veću podršku navijača Izvor: MN PRESS

Računica je jasna, dvije pobjede protiv AZ Alkmara i Astane i nada da će Holanđani kiksnuti u posljednjoj utakmici protiv Mančester junajteda. U to je uvjeren i Saša Zdjelar, vezni igrač crno-bijelih.

"AZ je u prvoj utakmici u Beogradu pokazao da se radi o izuzetno ozbiljnom timu. Imaju mlade i brze igrače, uigrani su i raspolažu velikim brojem rješenja u završnici svake akcije. Najviše mi se dopao Boadu, mladi napadač koji je sada dao gol i za reprezentaciju Holandije protiv Estonije. Djeluje neuhvatljivo i ima sve predispozicije za vrhunskog fudbalera. Neće biti lako, ali naša je obaveza da pružimo maksimum i da osvajanjem tri boda ostanemo u trci za šesnaestinu finala Lige Evrope", rekao je Zdjelar u intervjuu agenciji "Anadolija".

Možda će vas zanimati

U odnosu na prvi meč s Alkmarom, Beograđani su bogatiji za iskustvo sa dvije utakmice protiv jednog od najslavnijih klubova na svijetu.

"Mečevi s Mančester junajtedom će ostati u sjećanju, bez obzira na činjenicu da nismo uspjeli da osvojimo nijedan bod. Ostaje žal zbog propuštene šanse u Beogradu. Imali smo više od igre, potpunu dominaciju i nekoliko izuzetnih prilika da zatresemo mrežu. Primili smo gol poslije sporne situacije i zaista nismo zaslužili da izgubimo. Na Old Trafordu je bio fantastičan ambijent, odolijevali smo do njihovog prvog gola, a onda je do izražaja došlo iskustvo i kvalitet. Mislim da ni tamo nismo zaslužiuli tako ubjedljiv poraz. Šta je tu je, moramo da zaboravimo na Mančester i da se potpuno fokusiramo na duele s AZ Alkmarom i Astanom", ispričao je Zdjelar.

Zdjelar je bio član zlatne generacije srpskih "orlića" koja se 2013. godine u Litvaniji okitila titulom evropskog šampiona. Trenutno nije na spisku kandidata za A tim, ali je protiv Ukrajine bio na stadionu Crvene zvezde i bodrio svog kuma Predraga Rajkovića.

"Očekivao sam više publike. Bez obzira na rezultate, državni tim zaslužuje veću podršku s tribina. Čuo sam se s Rajkovićem odmah poslije utakmice. Vidjelo se to i na snimku, nije mogao ništa da učini kod gola Besedina u posljednjem minutu. Remi je i njemu i njegovim drugovima teško pao, jer bi im pobjeda ulila dodatnu energiju pred mečeve odluke u baražu. Sada im ostaje da se dobro pripreme za mart, da duel protiv Norveške dočekaju u punoj takmičarskoj formi i da obraduju naciju plasmanom u finale plej-ofa. Žrijeb nam je bio naklonjen i dobro je što ćemo eventualno finale igrati na domaćem terenu protiv pobjednika meča Škotska - Izrael. Mislim da smo kvalitetnija reprezentacija od svih koje su nam se našle na posljednjem stepeniku pred Evropsko prvenstvo", rekao je Zdjelar.

Izvor: MN PRESS

Mladi vezista koji je u Partizan stigao iz Olimpijakosa, ističe se odličnim partijama na sredini terena. Uglavnom ima zadatak da kvari igru rivala, ali kada dođe u situaciju da zatrese mrežu, to učini na poseban način. Tako je za "plotun" protiv Vojvodine dobio nagradu Fudbalskog saveza Srbije kao strijelac najljepšeg gola 15. kola Superlige Srbije.

"To mi je najljepši gol u karijeri. Moja pozicija podrazumijeva da više pomažem saigračima koji su iza mene, a zna se ko je zadužen za realizaciju. Ipak, umijem i ja da postignem evro-gol. Onaj u finalu Kupa nije bio toliko lijep, ali mi je veoma drag. Ovaj protiv Vojvodine je istinsko remek-djelo. Sadik mi je odigrao povratnu, nisam oklijevao, opalio sam po lopti i pogodio rogalj protivničkog gola. Drago mi je što su žiri činili novinari, jer su oni najobjektivniji i glasaju 'ni po babu ni po stričevima'", rekao je Zdjelar i nastavio:

"Sadik je na istoj utakmici postigao takođe divan gol, ali moraće da sačeka neku drugu priliku. Želim mu da što prije uđe ponovo u konkurenciju za gol kola i da osvoji ovu prelijepu nagradu (ručni sat, op.aut). Protiv Vojvodine smo u posljednje vrijeme imali mnogo problema na domaćem terenu. Ovoga puta nije bilo dileme, odigrali smo najbolju utakmicu u sezoni i zasluženo stigli do ubjedljive pobjede", podsjetio se Zdjelar duela s Novosađanima.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC