• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije se snašao, ali možda ga vrate: "Gabigol" ponovo u Interu... Ili?

Autor mondo.ba

Brazil mu prija, Italija baš i ne. Može li povratak u Evropu ovog puta biti uspješan za Gabrijela Barbosu?

Gabrijel Barbosa, poznatiji kao "Gabigol", nije se naigrao u Interu, odnosno Benfiki, gdje je proveo određeni period na pozajmici, pa je odlučeno da ga pošalju kući u Brazil, gdje je podsjetio zašto su ga "nerazuri" prije tri godine Santosu platili 30 miliona evra.

Nakon sjajnih ovogodišnjih partija u Kopa Libertadores, gdje je praktično bio najzaslužniji za pobjedu u finalu protiv River Plejta (postigao oba gola u pobjedi 2:1), predsjednik Flamenga Rodolfo Landim poručio je da južnoamerički klub mora učiniti sve da ga zadrži u svojim redovima.

Možda će vas zanimati

Ipak, Flamengo nije jedini koji se pita, s obzirom da je 23-godišnji brazilski ofanzivac i dalje pod ugovorom sa Interom, a u Brazilu nastupa na pozajmici koja mu ističe krajem godine.

Direktor "nerazura" Bepe Marota izjavio je da će tek po okončanju pozajmice u Flamengu razmatrati sudbinu mladog golgetera.

"Željeli bismo da ’Gabigol’ napreduje iz godine u godinu, kao što to radi Lautaro Martinez. Njegova pozajmica ističe u decembru, nakon čega ćemo pažljivo razmotriti situaciju i odlučiti šta ćemo s njim", rekao je Marota.

Ipak, male su šanse da se vrati na "Meacu", s obzirom da su, pored Flamenga, za njegove usluge zainteresovani još neki klubovi.

"Male su šanse da bude dio našeg projekta, ali tu je nekoliko drugih ponuda, koje ćemo razmotriti zajedno sa igračem i donijeti konačnu odluku", zaključio je direktor "nerazura".

"Gabigol" je tokom boravka u Milanu dres Intera oblačio samo deset puta (devet mečeva odigrao je u Seriji A i jedan u Kupu Italije), pritom postigavši samo jedan gol.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC