Fudbal

Tim u koji je Miloje ZALJUBLJEN ispisuje istoriju Bundeslige!

Autor mondo.rs

Svi vole Lajpcig, koji već ispisuje istorije prve lige Nemačke.

Lajpcig je apsolutni hit evropskog fudbala i Bundeslige uopšte. Klub koji je osnovan pre samo 10 godina (maja 2009) trenutni je lider Bundeslige, a kao prvi je "izašao" iz grupe Lige šampiona.

Pored svega toga, uspeo je da se upiše u istoriju Bundeslige, pošto je postao prvi tim u istoriji takmičenja koji je u jednoj sezoni napravio niz od osam utakmica u kojima je davao bar po tri gola!

To je zvanični podatak Bundeslige, objavljen danas.


Lajpcig ne samo da je na prvom mestu Bundeslige, sa dva boda više od Menhengladbaha i četiri više od šampiona Bajerna, nego je i najefikasniji tim takmičenja i ekipa sa drugom najboljom odbranom, a već postaje i tim koji je prvi izbor igračima u Nemačkoj, pre Bajerna, što je do sada bilo bukvalno nezamislivo.

I ne samo to, Lajpcig igra stilom koji je jako dopadljiv za oko, što potvrđuju i reči dvostrukog najboljeg trenera Srbije Vladana Milojevića.

"Ja sam trenutno zaljubljen u Red Bul Lajpcig i njihov stil igre. Vrše stravičan pritisak na loptu, igraju u širinu. Igraju brzinama puta šest u odnosu na nas. Mi smo imali jednog takvog igrača - Radonjića i čim se pokazao, on je prodat", rekao je nedavno Milojević.

Osim toga, Lajpcig ima i drugog najboljeg strelca lige, 23-godišnjeg Tima Vernera, koji je u prvih 17 kola postigao 18 golova, samo jedan manje od do skora neprikosnovenog Roberta Levandovskog.

Iako navijači obično ne vole "instant" klubove, nije mali broj ljudi koji bi voleo da ovaj klub "bez navijača" prekine potpunu dominaciju Bajerna.