• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Her Flik" do kraja sezone u Bajernu: Što više pobjeda i trofeja u nastavku

Autor mondo.ba

Trener Bajerna Hansi Flik će ostati do kraja sezone na klupi minhenskog kluba, saopštio je bavarski velikan.

 Hansi FLik ostaje trener Bajerna do kraja sezone 2020 Izvor: MN PRESS

Nakon pobjede protiv Volfsburga (2:0) u subotu, predsjednik Karl-Hajnc Rumenige, sportski direktor Hasan Salihamidžić održali su sastanak sa šefom struke i složili se da će Hans Diter Flik ostati na klupi bavarskog kluba do kraja sezone.

Strateg Bavaraca, poznat kao Hansi, naslijedio je početkom novembra hrvatskog stručnjaka Niku Kovača, kojem je bio pomoćnik, i očigledno zadovoljio kriterijume minhenskog kluba.

Možda će vas zanimati

"Mi smo jako zadovoljni radom Hansija Flika. Otkako je preuzeo tim kao glavni trener, evidentan je napredak u igri, ali i prema postignutim rezultatima. Postavili smo novi rekord u 28-godišnjoj istoriji Lige šampiona sa šest maksimalnih pobjeda u grupnoj fazi, a u Bundesligi smo se vratili u igru za sami vrh tabele. Uvjeren sam da će Bajern nastaviti sljedeće godine tamo gdje smo stali na posljednjih nekoliko utakmica. Igramo atraktivan i uspješan fudbal i u ime Bajerna želim Hansiju Fliku sve uspjehe", izjavio je Rumenige.

Nekadašnji kapiten Bosne i Hercegovine, Hasan Salihamidžić, koji je sportski direktor kluba sa "Alijanc Arene" takođe se složio da je Bajern u posljednjih nekoliko tjedana bio baš ubjedljiv u pitanju kvaliteta igre i karaktera.

"To nam pokazuje da smo na dobrom putu, a Hansi Flik je na čelu stručnog štaba. Sretan sam jer ćemo nastaviti da radimo zajedno. Hansi zaslužuje naše povjerenje. Uvjeren sam da s njim možemo ostvariti naše ciljeve i u Bundesligi, DFB kupu ili Ligi šampiona", rekao je popularni Braco.

Zadovoljstvo što će ostati trener Bajerna nije krio ni Hansi Flik.

"Sretan sam što Bajern i dalje vjeruje u mene kao glavnog trenera. Zaista uživam da radim s ekipom i stručnim štabom. Ostvarili smo dobru početnu poziciju za drugi dio Bundeslige, kao i DFB kup i Ligu šampiona. Sada ćemo na pauzi da napunimo baterije, ali i da se intenzivno pripremamo za drugi dio sezone u našem trening kampu. Na proljeće ćemo probati da ostvarimo što više pobjeda i osvojimo što više trofeja", naglasio je Flik.

Bavarci su superiorno prošli u osminu finala Lige šampiona gdje će se sastati sa Čelsijem, u Bundesligi će zimsku pauzu provesti na trećoj poziciji sa četiri boda zaostatka za liderom RB Lajpcigom, dok će u DFB kupu igrati u osmini finala protiv Hofenhajma.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC