• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Holandski tinejdžer opet Bajernov džoker, RB Lajpcig iz "2 u 1"

Autor mondo.ba

"Vukovi" pokazali zube u Minhenu, ali su ostali kratkih rukava zbog mladog rezerviste iz Holandije.

Bajern je nastavio tradiciju i seriju pobjeda nad Volfsburgom, ali je morao pošteno da se oznoji kako bi stigao do sva tri boda na posljednjem susretu pred zimsku pauzu u Bundesligi.

Volfsburg nikad nije slavio u Minhenu u istoriji (20 poraza i dva remija), čak ni u onoj šampionskoj generaciji 2009. godine koju je s klupe predvodio Feliks Magat, a u napadu igrali Edin Džeko i Brazilac Grafite.

Možda će vas zanimati

BAJERN - VOLFSBURG 2:0 (0:0)

Do 10. pobjede u sezoni, Bavarci su stigli tek u posljednjih pet minuta kad je holandski tinejdžer otvorio Koena Kastelsa, a završni udarac zadao Serž Gnabri.

Iako su Bavarci imali više loptu u nogama u većem dijelu utakmice i mnogo više solidnih šansi, ali je udarce sa distance odlično branio Koen Kastels ili su napadači minhenske ekipe bivali neprecizni.

Svoje i to dosta zrelije prilike na "Alijanc Areni" imali su i gosti.

Najprije je Manuel Nojer spasio Bajern poslije šuta Feliksa Klausa u 16. minutu, da bi u samom finišu poluvremena iznad prečke šutirao Maksimilijan Arnold.

Defanzivac Bajerna David Alaba u subotu je upisao i 250. nastup u Bundesligi.

Početkom nastavka, "vukovi" su ponovo propustili stopostotonu šansu kad je za malo zakasnio Žoao Viktor Santos da ubaci loptu u praznu mrežu poslije dodavanja Žeroma Rusiljona.

Kastels je potom izvadio loptu ispod prečke nakon odličnog udarca Felipea Kutinja.

Njegov kolega sa Bajernovog gola Manuel Nojer imao je mnogo sreće u 80. minutu kada je Arnold šutirao sa ivice kaznenog prostora, lopta je na putu zakačila nekog iz odbrane minhenske ekipe i završila na flašici pored stative, koja služi za osvježenje čuvaru mreže domaćina.

Ipak, ekipu Hansija Flika kao i u Frajburgu u prethodnom kolu ponovo je u samom finišu spasio holanski tinejdžer Džošua Cirkze!

Poslije dva dupla pasa Tomasa Milera i Serža Gnabrija, mladi Holanđanin je u 85. minutu bio brži ispred Gnabrija i sa 11 metara pogodio mrežu "vukova", da bi četiri minuta kasnije, pobjedu Bajerna ovjerio Gnabri na asistenciju Levandovskog - 2:0.

RB Lajpcig je takođe bio nadomak kiksa u dvoboju sa Augzburgom, koji je vodio na "Red Bul Areni" zahvaljujući sjajnom Florijanu Niderlehneru, ali se u nastavku dogodio preokret iz "dvojke u keca" - 3:1.

Direktno je Niderlehner bio uključen u 14 pogodaka ove sezone (osam golova, šest asistencija), ali je u drugom dijelu lider šampionata preko Konrada Lajmera, koji je pogodio suprotan ugao sa ivice kaznenog prostora, najprije izjednačio, da bi u 80. minutu stigao do preokreta.

Poslije akcije Kristofera Nkunkua, napadač Rome na pozajmici u Lajpcigu Patrik Šik pogodio je mrežu Augzburga za vođstvo, a 11. pobjedu i sigurno prvo mjesto na tabeli tokom zimske pauze bez obzira šta uradi Borusija Menhelgladbah na gostovanju berlinskoj Herti, potvrdio je Jusuf Poulsen u posljednjem minutu.

BUNDESLIGA - 17. KOLO

Bajern - Volfsburg 2:0 (0:0)
/Cirkze 85, Gnabri 89/

Keln - Verder Bremen 1:0 (1:0)
/Kordoba 39/

Majnc - Bajer Leverkuzen 0:1 (0:0)
/Alario 90+3/

RB Lajpcig - Augzburg 3:1 (0:1)

/Lajmer 68, Šik 80, Poulsen 89 - Niderlehner 8/

Šalke - Frajburg 2:2 (1:0)
/Serdar 27, Kutuču 80 - Petersen 54, Grifo 67 pen/

Herta - Borusija Menhengladbah (18.30)

Nedjelja

Fortuna Dizeldorf - Union Berlin (15.30)
Paderborn - Ajntraht Frankfurt (18.00)

Igrano u petak:

Hofenhajm - Borusija Dortmund 2:1 (0:1)
/Adamjan 79, Kramarić 87 - Rojs 17/

TABELA: RB Lajpcig 37, Borusija M. (-1) 34, Bajern 33, Borusija D. 30, Šalke 30, Bajer 28, Hofenhajm 27, Frajburg 26, Volfsburg 24, Augzburg 23, Union Berlin (-1) 20, Ajntraht (-1) 18, Herta (-1) 18, Majnc 18, Keln 17, Verder 14, Fortuna (-1) 12, Paderborn (-1) 9.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC