Fudbal

Nejmar ne pravi feštu za svoj rođendan da bi se fokusirao na teren

Autor mondo.rs

Čeka se doduše mart i rođendan njegove sestre Rafaele...

Izvor: Lintao Zhang/Getty Images/Guliver

Nejmara žurke ne zanimaju. Bar trenutno. Za njegov rođendan, početkom februara.

Za razliku od prethodnih godina, kada su njegovi pojedinačni sponzori organizovali velike događaje u Parizu da proslave njegov rođendan, ove 2020. proslava će biti diskretnija, javljaju brazilski mediji.

Razlog za to su kritike zbog prethodnih žurki. Zvezda Pari Sen Žermena obavestio je stručni štab i poslovne partnere da sada želi da se fokusira na teren i da ne želi da pravi veliki događaj oko svog rođendana.

Nejmar će početkom meseca napuniti 28 godina. Tada će njegovi bliski prijatelji i rodbina doći u prestonicu Francuske, ali proslava neće biti istog stila kao ranije, već rezervisana i ograničena.

Slično je bilo i za proslavu Nove godine, kada je na Baiji broj gostiju bio znatno smanjen.

Nejmar želi da bude u dobroj formi pred odlučujuće izazove Pari Sen Žermena u februaru, kada počnu nokaut utakmice u Ligi šampiona, a onda i u martu, kada se nastavljaju ključni mečevi. Glavni san "svetaca" već godinama je osvajanje Lige šampiona.

Doduše, ostaje da se vidi šta će se desiti u martu, kada je rođendan Nejmarove sestre Rafaele.

Brazilac je izuzetno vezan za nju, ima ogromnu tetovažu njenog lika na ruci i svake godine u doba njenog rođendana on bude ili suspendovan ili povređen ili nađe nekakav način da ne igra da bi bio sa njom.

Ovo je jedan od najbizarnijih trendova u svetskom fudbalu: 2015. i 2016. bio je suspendovan, a '17, '18 i 19. povređen. Da li će se sada "sačuvati" od "povreda" - videćemo.