Fudbal

Predsjednik Radnika: Bez smanjenja plata fudbalerima, obećao Mićić!

Autor mondo.ba

Novi predsjednik Radnika Predrag Perković izjavio je da neće smanjivati plate svojim igračima u vrijeme pandemije koronavirusa iako semberski klub ima najmanji budžet u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Bijeljinski mediji prenose da je novo klupsko rukovodstvo uspjelo da obezbijediti jednu platu igračima, a u planu je isplata i svih ostalih dugovanja.

"Zajedno sa šefom stručnog štaba Slavkom Petrovićem imao smo razgovor sa gradonačlenikom Mićom Mićićem, s kojim smo dogovorili da trenutno ne smanjujemo igračima plate. Radnik ima najmanji budžet u Premijer ligi BiH, a većini od njih ova plata je jedini izvor prihoda, što je bio i naš motiv da predložimo ovu ideju gospodinu Mićiću. Na sreću svih u klubu, naišli smo na razumijevanje gospodina Mićića, koji je obećao da ćemo zajedničkim snagama obezbijediti sredstva za plate igrača i zaposlenih u klubu", izjavio je Perković.


Plate igračima, stručnom štabu i zaposlenim u klubu, za vrijeme trajanja ove vanredne situacije neće biti smanjene. Za razliku od mnogih drugih klubova u BiH kojima je smanjeno i do 50 odsto primanja fudbalerima Radnika biće isplaćene plate koje su i do sada imali, prenio je portal "Dešavanja u Bijeljini".

Nakon što je nedavno donesena odluka da se za rekreativce zabrani ulazak na Gradski stadion u Bijeljini, individualni rad sa igračima biće podignut na zadovoljavajući nivo, a trener Petrović moći će da igrače održava u formi kako bi što spremnije dočekali eventualni nastavak prvenstva.

Radnik je prekid šampionata BiH dočekao na šestom mjestu sa 34 boda, 11 manje od lidera Sarajeva.