Fudbal

FSBIH osudio napad na Petrovića: Izraz divljaštva koji sramoti društvo!

Izvor MONDO/Agencije

“”Za ovakve fizičke napade i prijetnje vatrenim oružjem nema opravdanja i počinitelj mora odgovarati pred zakonom”, poručili sui z FSBIH.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Napad na trenera Radnika, Slavka Petrovića, pri kojem je napadač koristio i pištolj, šokirao je sportsku ali i cjelokupnu javnost u BiH.

Ovaj čin odmah su osudili njegove kolege, trener Veleža Feđa Dudić,trener Borca Vlado Jagodić i šef struke Željezničara Amar Osim, koji su mu pružili podršku, kao i navijači i uprava Radnika, te premijerligaš Tuzla siti.

 Osuda je stigla i iz Fudbalskog saveza BIH koji je u ponedjeljak u svom saopštenju “najoštrije osudio ovaj necivilizovani čin i izrazio zabrinutost zbog ispoljavanja nasilja”.

"Za ovakve fizičke napade i prijetnje vatrenim oružjem nema opravdanja i počinilac mora odgovarati pred zakonom. U situaciji kada smo svi zabrinuti zbog pandemije korona virusa, napad na Petrovića je izraz divljaštva koji sramoti cijelo društvo i sistem koji takve napade ne procesuira i ne kažnjava. FSBiH ovim putem poziva nadležne organe da što prije procesuira počinioca ovog napada i poduzme odgovarajuće mjere kako bi se ovakvi incidentni ubuduće spriječili", saopšteno je iz FSBiH.

Petrovića je ispred Gradskog stadiona u Bijeljini, prema njegovim riječima, u subotu fizički napao izvjesni Mladen Savić, nanijevši mu tjelesne povrede udarcima po glavi i tijelu, a prijetio mu je i pištoljem.

Napao ga je, navodno, jer mu je Petrović prethodno "otjerao dijete sa stadiona", što je trener Radnika demantovao. Trener Radnika najavio je da će protiv Savića podnijeti tužb, prenosi Anadolija.