• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amar Osim za MONDO o napadu na trenera Radnika: Sramota!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Napad na trenera Radnika Slavka Petrovića na njegovom radnom mjestu u Bijeljini izazvao je veliku pažnju sportske javnosti u Bosni i Hercegovini.

 Amar Osim o napadu na SLavko Petrović: Sramota Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Nevjerovatno drzak i bezobrazan atak, i to oružani (?!) na šefa struke semberske ekipe na njegovom poslu na Gradskom stadionu u Bijeljini naišao je na osudu cjelokupne javnosti, ali i podršku od brojnih kolega.

Osim samog kluba iz Semberije, kao i navijača Radnika, najprije se oglasio strateg mostarskog Veleža Feđa Dudić, koji se javno zapitao da li ćemo i oružane napade na fudbalske radnike prešutjeti, i hoće li nam i ovo postati svakodnevnica, pružajući pritom veliku podršku kolegi Petroviću.

Možda će vas zanimati

Podrška je stigla i iz banjalučkog Borca, odnosno trenera crveno-plavih Vlade Jagodića, koji je osim kolegijalnog oslonca treneru Radnika podsjetio i da je lično imao "slične doživljaje u Zenici".

Napad na kolegu osudio je i trener Željezničara Amar Osim, koji je prije pandemije korona virusa i prekida takmičarske sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine odbio da se rukuje sa Petrovićem kriveći stručnjaka iz Srbije za neizlazak plavih sa "Grbavice" u Evropu prethodne sezone.

"Vezano je za događaje od prije devet-deset mjeseci. Da vam ne crtam", poručio je tada Osim, aludiravši da je zbog Petrovićeve tužbe za dugovanje Željo ostao bez nastupa u međunarodnim takmičenjima.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Ipak, svako normalan ne može da opravda niti toleriše fizički napad i to naoružan pištoljem, čak i prema osobama s kojim ne dijelite mišljenje, svjetonazor ili ste otvoreno u nekoj vrsti zavade.

Zato je odgovor najtrofejnijeg trenera u BiH na naše pitanje da prokomentariše napad na kolegu iz Radnika, bio pošten, kratak i u Osimovom stilu: "Sramota".

Realno, ni mi nemamo šta da dodamo, osim da vinovnik incidenta i napadač na trenera Petrovića dobije sudski epilog i da se ovakve stvari više ne dogode ni na jednom stadionu u BiH.

U karijeri, Petrović je osim Radnika i Želje u BiH vodio i tuzlansku Slobodu, a sjedio je još na klupama čačanskog Borca, mađarskog Zalageršega, kao i brojnih njemačkih klubova. Između ostalih, vodio je Fortunu iz Dizeldorfa, Karl Cajs Jenu, Darmštat i Karlsrue.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC