• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ČELIK: U ponedjeljak je prozivka, igrači iz Srbije neka sačekaju

Autor mondo.ba

Prozivka fudbalera Čelika za start priprema za eventualni nastavak takmičenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine zakazana je za sutra u 15.00 sati, a prozivku će izvršiti pomoćni trener Almir Seferović.

 NK ČELIK: Prozivka u ponedjeljak Izvor: Anadolija/Haris Badžić

S njim bi u ponedjeljak od trenera trebao biti samo još trener golmana Ibro Hodžić, dok je, kako kaže Seferović, neizvjesno ko će se odazvati od igrača.

"Trebamo vidjeti s našim klupskim ljekarom Adnanom Jupićem, koji je na izvoru informacija, jer je i ministar zdravstva ZDK, šta ćemo sa trojicom igrača iz Srbije (Bojan Pavlović, Mladen Zeljković i Nemanja Zlatković).

Možda će vas zanimati

Ako sada dođu, moraće u samoizolaciju narednih 14 dana, a onda nemamo ništa od njih. Ako je izvjesno da će narednih dana biti ukinuta obaveza izolacije za ljude iz inostranstva, odnosno da će biti dovoljan samo negativan test koji nije stariji od 72 sata, onda je bolje da ostanu i treniraju kod kuće te da sačekaju", rekao je Seferović.

On je istakao da ne vjeruje da će se vraćati ostali stranci: Junusade, Emir Han, Volkan, Gulu, Ajkut, Džamalutdinov, a ne zna ni kakvi su planovi trenera Umita Ozata, koji je otišao u Tursku.

S njim se, kako je rekao Seferović, tokom pauze "samo dopisivao porukama" te nisu razgovarali da li se, nakon odlaska turskog investitora i predsjednika Ajdina Olguna, turski trener uopšte i ima namjeru vraćati u Zenicu. Pogotovo što je Bradarac, čim je ponovo privremeno preuzeo vođstvo kluba, najavio da više neće imati novca "za strane trenere ni igrače".

Ni zenički trener Pavle Skočibušić, čije će ime stajati upisano u zapisnicima za utakmice u rubrici "šef stručnog štaba", nije siguran da će sutra biti na prozivci.

"Svakako da ću se potruditi da dođem, ali imam zakazan put u Banjaluku, koji nisam mogao odgoditi. Nisam znao da ću biti potreban seniorskom timu, ali, naravno, rekao sam v.d. predsjedniku Damiru Bradarcu da ću pomoći kolegama Seferoviću i Hodžiću. Nije sigurno da li će se, uopće, ove godine više i igrati utakmice, ali biću s njima ako im budem potreban", izjavio je Skočibušić.

On je trener kadetske i selekcije predpjetlića zeničkog premijerligaša, a istakao je da je baš danas ponovo okupio i izvršio prozivku kadeta Čelika.

Tokom današnjeg dana izvršena je i obavezna dezinfekcija svih prostorija na stadionu "Bilino polje", a prije održavanja prvog zvaničnog treninga seniorskog tima, svi će igrači i klupsko osoblje biti podvrgunti testu na korona virus, koji je, takođe, obavezan za početak rada.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC