SUDAR ŠAMPIONA

Prvo slavlje Krupe, u kanjonu "pao" Olimpik (FOTO)

Autor mondo.ba

Golom Stefana Nikolića, Krupa na svom terenu stigla do prve ovosezonske premijerligaške pobjede.

Izvor: Sport1/Oslobođenje/Sanel Konjhodžić

U trećem kolu m:tel Premijer lige BiH, fudbaleri Krupe zabilježili su prvi trijumf od povratka u bh. elitu.

Nakon nesrećnih poraza na otvaranju sezone od Sarajeva, a zatim i Tuzle siti, tim Zorana Marića minimalnim rezultatom porazio je sarajevski Olimpik, koji je tako ostao jedina ekipa u ligi bez osvojenog boda.

Gol vrijedan tri boda postigao je Stefan Nikolić u 57. minutu.

KRUPA - OLIMPIK 1:0 (0:0)

/S. Nikolić 57/

U kanjonu Vrbasa viđen je zanimljiv meč, ekipe su se smjenjivale u napadima nastojeći da dođu do gola i tako nadoknade propušteno iz prvih 180 minuta sezone.

Prvo poluvrijeme okončano je bez golova, da bi Krupa u nastavku "dodala gas" i stigla do vođstva.

Kapiten Krupe Nikola Dujaković i iskusni Bojan Puzigaća, koji je u igru ušao u finišu prvog poluvremena, kombinovali su, loptu je prihvatio Nikolić i zatresao mrežu Adnana Hadžića.

Primljeni pogodak razbudio je goste, koji su zatim bili nešto agilniji, opasno prijetili, a najraspoloženiji u sarajevskom timu bio je Slobodan Milanović, nekadašnji fudbaler Krupe, koji je nedavno u Olimpik stigao na pozajmicu iz Sarajeva.

Ipak, šampion Srpske uspio je odbraniti napade gostiju, imao i prilike za ubjedljiviju prednost, ali ostalo je 1:0. 

KRUPA: Kolak, Redžić, Makitan, Modić (90+2. Vidović), S. Nikolić, Dujaković, Galić, Filipović (44. Puzigaća), Maksimović, Andrejić (90+2. L. Nikolić), Golubović (57. Mandić). Trener: Zoran Marić.

OLIMPIK: Hadžić, Adžem, Ojdanić, Bajraktarević, Osmanović, Handžić (61. Muminović), Milanović, Hadžanović (76. Tabaković), Imamović, Lekanić (59. Milović), Šišić (61. Mojović). Trener: Darko Vojvodić.

SLOBODA UBJEDLJIVA

Fudbaleri Slobode iskoristili su igrača više (već za 37 minuta Enes Alić "sakupio" je dva žuta kartona) i slavili protiv Mladosti. Duboko u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena Said Husejinović pogodio je sa "bijele tačke" za vođstvo Tuzlaka, koji su u nastavku preko Fedora Predragovića i Dušana Ristića uspjeli potvrditi takođe prvi trijumf u prvenstvu.

M:TEL PREMIJER LIGA BIH - 3. KOLO:

Krupa - Olimpik 1:0 (0:0)
/S. Nikolić 57/

Sloboda - Mladost 3:0 (1:0)
/Husejinović 45+4 pen, Predragović 61, Ristić 90+2/

u toku: Zrinjski - Radnik 0:0

Odigrano u utorak:

Željezničar - Borac 2:1 (0:0)
/Štilić 50 penal, Mujezinović 61 - Danilović 56)

Široki Brijeg - Velež 2:2 (2:1)
/Jurilj 25, Pervan 43 - Ćosić 45+1, Mulić 67 pen/

TABELA: Željezničar 9, Sarajevo 7, Široki Brijeg 7, Borac 6, Sloboda 4, Velež 4, Tuzla siti 3, Zrinjski (-1) 3, Krupa 3, Radnik (-1) 1, Mladost 1, Olimpik 0.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.