• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Grbavica" opet kobna za Borac: Samo dva trijumfa i remija otkako se igra m:tel Premijer liga BiH

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Banjalučki Borac poražen je od Željezničara na "Grbavici" (2:1) u derbiju trećeg kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Željezničar - Borac 2:1, istorijat mečeva na Grbavici Izvor: Damir Hajdarbasic/www.fkz.ba

"Grbavica" je neosvojiva tvrđava za Borac punih devet godina odnosno od pogotka Milana Stupara u šampionskoj sezoni 2010/11.

Od tada, Banjalučani nisu slavili protiv "plavih" na njihovom stadionu, a ukupno u 12 takmičarskih mečeva u prvenstvu ili Kupu BiH odigrali su samo jednom neriješeno (0:0) i to na startu prošle sezone.

Možda će vas zanimati

Tada je trener bio Branislav Krunić, koji je uz Vladu Jagodića, aktuelnog stratega i šefa stuke one šampionske generacije iz 2011, uspio da koliko-toliko uzdignute glave napusti "Grbavicu" u posljednjih skoro deceniju.

S druge strane, otkako je formirana zajednička Premijer liga Bosne i Hercegovine, koja od ove sezone ima prefiks m:tel, samo još dva puta "borčevci" nisu izgubili od Želje u Sarajevu.

Godine 2010. Borac je remizirao 2:2 pod vođstvom trenera Zorana "Džimija" Marića, aktuelnog šefa struke Krupe. Pogotke za crveno-plave postigli su Miroslav Stevanović i Saša Kajkut, a šest godina ranije, upisana je prva pobjeda nad sarajevskim timom na "Grbavici" rezultatom 1:2.

Tada je na klupi Borca sjedio Dragan Vukša, a Banjalučani su slavili golovima Olivera Jandrića i Vlade Karalića, dok je strijelac za domaće bio Arben Avdija.

Interesantno, u tadašnjoj ekipi Želje ni među 16 igrača nije bilo kapitena reprezentacije BiH i centarfora Rome Edina Džeke.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ostavka

Vlado ostavka. Dosta vise antifudbala. Gubis mijenjas bekove i stopere a hvalis se da imas roster. Pa gdje ti je napadac

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC