• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borčev heroj o tituli iz 2011: "Grbavica" ustala i aplaudirala!

Autor mondo.ba

Nekadašnji defanzivac Borca Milan Stupar, koji je danas radnik u supermarketu, pogodio je mrežu Željezničara na "Grbavici" na današnji dan prije devet godina, što je osiguralo titulu Banjalučanima, prvu i posljednju u istoriji kluba.

 Milan Stupar 2011. na današnji dan donio titulu FK Borac u PL BiH Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Borac je prvu i posljednju titulu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine osvojio 2011. godine.

Pogodak koji je osigurao trofej crveno-plavima postigao je Milan Stupar u 64. minutu protiv Želje na "Grbavici".

Možda će vas zanimati

Tog 22. maja Stupar je prošao po desnoj strani, ušao u kazneni prostor, prevario protivničke igrače, zaobišao golmana plavih Ibrahim Šehića i zatresao mrežu.

"Za fudbalera nema ljepšeg osjećaja od onoga kada postigne gol za trofej, u mom slučaju za titulu šampiona. Odigrali smo veoma dobro taj susert, a meni se otvorilo u tom 64. minutu i postao sam junak. Rado se sjećam tog momenta, ali i cjelokupne sezone. Sa Željezničarom smo tih godina vodili velike borbe, imali su tada reprezentativne igrače, Ibrahima Šehića, Edina Višću i da ne nabrajam dalje, ali smo i mi posjedovali ogroman kvalitet. Pored toga atmosfera u svlačionici je bila sjajna, kao i međuljudski odnosi, a sve to nam je na kraju donijelo titulu. Ne bih da potcjenjuem bilo koga, ali teško da će se uskoro nešto slično ponoviti. Volio bih to, jer Borac zaslužuje da se konstantno bori za Evropu i trofeje, ali smo tada imali neku posebnu hemiju. Svi su zajedno disali za klub, od igrača i stručnog štaba, preko zaposlenih ljudi i rukovodstva do navijača", rekao je Stupar za banjalučki "EuroBlic".

Prema njegovim riječima, prvi put se tada desilo da publika na "Grbavici" ustane i aplaudira igračima Borca, a kasnije su stajali na ulicama i aplaudirali kada smo prolazili autobusom.

...
Izvor: Youtube/RS Planeta

"Fenomenalan osjećaj je to bio, zaista. Igrali smo kasnije kvalifikacije za Ligu šampiona, te dvije utakmice protiv izraelskog Makabija iz Haife sigurno su nešto najveće u istoriji kluba", dodao je nekadašnji fudbaler crveno-plavih, koji sada radi u jednom supermarketu.

Poslije pobjede na "Grbavici", Borac je u posljednjem kolu remizirao sa Leotarom (2:2) u Banjaluci u meču koji nije imao rezultatsku važnost.

Trener šampionske generacije Borca bio je Vlado Jagodić, aktuelni šef struke banjalučkog tima.

"Proslavili smo titulu odmah po povratku iz Sarajeva u Banjaluku, a onda smo imali i sjajan doček na glavnom trgu poslije duela sa Leotarom. I to je bio pokazatelj koliko je grad tada disao za Borac. Na žalost, nisam u stalnom kontaktu sa saigračima iz te generacije, ali se ponekad čujem sa nekoliko njih i obavezno se sjetimo tih godina i zajedničkih uspjeha", rekao je nekadašnji desni bek Banjalučana za banjalučki list.

Osim lijepih trenutaka u dresu Borca, doživio je i neke manje prijatne situacije u klubu sa Gradskom stadiona. Često mu je klub dugovao, a jedno vrijeme bio je i odstranjen iz tima, pa je morao da samostalno trenira.

"Neke stvari nisam zaslužio, ne samo ja već i nekoliko drugih igrača, ali to je prošlost, na nju ne želim da se vraćam", podvukao je Stupar, koji je i danas aktivan igrač u niželigašu Lamincima, koji se takmiči u četvrtoj ligi Republike Srpske.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC