• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danilović za MONDO: Derbi na "Grbavici" lako je mogao da se okrene na stranu Borca

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Vezista Borca i strijelac jedinog gola za crveno-plave u porazu od Željezničara (2:1) Vladan Danilović uvjeren je da Banjalučani nisu zaslužili da ostanu praznih rukava na "Grbavici" iako je sportski i pošteno čestitao plavima na pobjedi.

 Vladan Danilović za MONDO nakon Željezničar - Borac 2:1 Izvor: Damir Hajdarbasic/www.fkz.ba

Borac je u utorak upisao prvi poraz u novoj sezoni m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Bolji od izabranika Vlade Jagodića bio je sarajevski Željezničar (2:1) pogocima Semira Štilića iz penala i Mustafe Mujezinovića, nakon što je izjednačujući gol za Borac postigao Vladan Danilović nakon brzog kontranapada.

Možda će vas zanimati

"Malo smo defanzivnije ušli u utakmicu, sitnice su odlučile na "Grbavici", moglo je lagano da se okrene na našu stranu poslije izjednačujećeg gola. Na žalost, otišlo je u Željinu korist", rekao je Danilović za naš portal.

Prema njegovim riječima, nijanse su odlučile pobjednika derbija trećeg kola šampionata BiH.

"Besmisleno je pričati šta bi bilo kad bi bilo, ali zbog sitnica smo izgubili utakmicu što možda nismo zaslužili. Šta je bilo, bilo je, idemo dalje, spremamo se za naredni meč".

Na pitanje da li je možda negativan omjer na "Grbavici" stvorio neku psihološku barijeru kod igrača Borca, Danilović se djelimično složio, posebno kad Željo ima podršku navijača, za razliku od jučerašnjeg dvoboja.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

"Moguće da ima i toga. Uvijek je nezgodno igrati protiv Želje pred njegovim navijačima, koji stvore odličnu atmosferu. Ovaj put nije ih bilo zbog poznate situacije, ali moguće da je podsvjesno uticala i ta naša negativna serija. Vjerujem da nikad nismo bili bliži pobjedi, ali na žalost otišlo je u kontra stranu. Normalno, ako želimo da budemo najbolji, moramo da pobjeđujemo najbolje. Sve to je sad iza nas, Želji čestitam na pobjedi, bilo je sve fer i koretno. Bili su bolji za taj jedan gol".

Banjalučanima sada slijedi novi derbi na Gradskom stadionu, gdje u subotu dolazi mostarski Zrinjski, koji se danas sastaje sa Radnika iz Bijeljine.

"Mostarci će imati dan manje odmora od nas, a mi smo već počeli da se pripremamo. I danas ćemo ih gledati na susretu sa Radnikom i tražiti slabe tačke. Mostarci imaju odličan tim, možda i najbolji u m:tel Premijer ligi BiH i neće nam biti lako protiv njih. Ali, igramo kod kuće i idemo na tri boda. Nama je taj, kao i svaki naredni susret, najbitniji. Nadamo se i vjerujemo u pobjedu", zaključio je vezista crveno-plavih.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC