• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Volden doneo tešku pobedu Zvezdi: Primorska „uništila“ crveno-bele pod košem!
 Volden doneo tešku pobedu Zvezdi: Primorska „uništila“ crveno-bele pod košem!

Volden doneo tešku pobedu Zvezdi: Primorska „uništila“ crveno-bele pod košem!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Crvena zvezda je došla do teške pobede u duelu sa Primorskom u Kopru. Crveno-beli su slavili 84:72!

 Volden doneo tešku pobedu Zvezdi: Primorska „uništila“ crveno-bele pod košem! Izvor: MN PRESS

Košarkaši Crvene zvezde su mnogo teže nego što se očekivalo došli do pobede u šestom kolu ABA lige. Dobili su Primorsku na gostovanju u Kopru 84:72, a meč je prelomljen tek u poslednjih nekoliko minuta meča. 

Kori Volden koji je bio prilično tih u prvih 20 minuta igre je serijom poena u četvrtoj četvrtini uspeo da "odlepi" tim Saše Obradovića i uvede meč u sigurnu završnicu za goste. Osim poena bio je sjajan i u odbrani, sa pritiskom na plejmejkere je potpuno poremetio igru Koprana u finišu. 

Možda će vas zanimati

Trener crveno-belih Saša Obradović neće biti zadovoljan igrom na ovom meču, a pogotovo izdanjem njegovih visokih igrača. Konstantno je Primorska dobijala šansu za realizaciju iz drugog napada posle skokova Macure, Durnika i Radulovića. Čak 12 ofanzivnih skokova protivnika je podatak za glavobolju crveno-belih. 

Ipak na kraju se piše pobeda, a pored već pomenutog Voldena koji je upisao 15 poena istakli su se Ročesti i Dobrić. Njih dvojica su bili pokretači tima u prvom poluvremenu i obojica su stigli do 16 poena. Na ovom meču nije bilo Džordana Lojda i Dejana Davidovca, a svoje minute je solidno iskoristio mladi plejmejker Aleksa Uskoković. 

Kod domaćina ubedljivo najbolji bili su centri. Macura je skupio 17, a Durnik 14 poena. Uz Radulovićevih 8, to je još jedan pokazatelj kolike je probleme tim Saše Obradovića imao pod košem. 

Rezultati: 

Borac - Mega 83:97

FMP - Cedevita Olimpija odloženo

Krka - Mornar 74:84

Budućnost - Igokea odloženo

Partizan - Zadar 78:63

Primorska - Crvena zvezda 72:84

Split - Cibona 21:00

Tabela: Crvena zvezda 6-0, Mega 4-2, Mornar 4-1, Igokea 4-1, Budućnost 4:0, Partizan 3:3, Cedevita Olimpija 3-1, FMP 2-3, Cibona 2-3, Split 2-3, Zadar 1-5, Krka 1-5, Borac 1-4, Primorska 0-6

Pročitajte i ovo

18:56

Kraj meča! Zvezda pobeđuje 84:72

Teri je izblokiran, Nemanič promašuje trojku i Dobrić hvata loptu. Promašaj i Uskokovića hvata Durnik. Ovo je konačan rezultat!

18:55

39. minut: Zvezda je osigurala pobedu! 84:72

Faul Terija još jednom na liniju penala dovodi Durnika. Sada je centar iz Slovenije oba puta precizan. Emanuel Teri se poenima ispod koša iskupio za loš potez u odbrani. 

Rojc promašuje trojku, a Lengston Hol konačno postiže poene. Dugo je bio tih, nije ovo njegov meč, ali sada dva poena uz faul donose +12 za Zvezdu. 

18:51

38. minut: Tajmaut i poslednji pokušaji Primorske; 79:70

Dobrić nije ni blizu šuterske forme iz prvog poluvremena, sada opet promašuje i potom pravi faul nad Macurom u kontri. Posle nekoliko loših napada još jedan tajmaut za Primorsku, 

18:48

37. minut: O'Brajant za +10! 79:69

Faul O'Brajanta, a Durnik to koristi i postiže jedan poen. O'Brajant posle dužeg vremena dolazi do poena, sada je postigao poene ispod koša i doneo dvocifrenu prednost svom timu. 

18:45

36. minut: Volden nastavlja sa serijom; 77:68

Pogađa i dodatno bacanje Volden, potom opet krade loptu, ali sa njom izlazi u aut. Durnik u finišu napada pogađa za dva poena, još poen iz reketa za Slovence. 

Faul u napadu Kuridže, ali i Primorska se revanšira istom merom. Kastrati pravi peti faul i opet ide na liniju penala Kori Volden. Pogađa oba puta Amerikanac.

18:41

35. minut: Neverovatna sekvenca Voldena! 74:66

Peti faul Radulovića i Volden pogađa oba bacanja. Potom upravo Volden krade loptu i pogađa trojku uz faul! Kakva sekvenca američkog pleja!

Sada Primorska zove minut odmora. 

18:37

34. minut: Tajmaut Obradovića! 69:66

Promašaj Ročestija za 3, a onda poeni Primorske iz kontre i domaćin je stigao na samo tri poena zaostatka za šampionom ABA lige. 

Saša Obradović zove tajmaut. 

18:35

34. minut: Ročesti se vraća da spasi ovo! 69:64

Roj smanjuje prednost Zvezde, a posle promašaja Voldena Džoni O'Brajant hvata loptu. Potom je upropastio svoj skok još jednim nerezonskim šutem, a kontru Primorske faulom seče Dobrić.

Radulović opet postiže poene u reketu, a posle promašaja Dobrića Primorska ima loptu, a na -5 je!

18:32

32. minut: Nesportski faul Kastratija; 69:60

Ognjen Dobrić krade loptu, onda ga grubo faulira Erjon Kastrati. Uspeva da postigne poene sa linije penala, da bi potom O'Brajant napravio korake. 

18:28

31. minut: Uskoković prekida serju protivnika! 67:60

Aleksa Uskoković krade loptu i postiže lake poene u kontri. Vrlo bitni poeni, pošto se prekida serija protivnika 8:0!

18:28

Počinje poslednjih deset minuta!

Treću četvrtinu dobila je Primorska, ali uz to još veći je problem serija 8:0 Koprana na kraju trećeg dela igre. 

18:25

Kraj treće četvrtine: Zvezda u problemu! 65:60

Greška Lengstona Hola otvara kontru Primorske, ali to ne koristi Primorska. Ipak, Jurij Macura opet pravi problem Obradovićevim momcima. Pogađa za dva, a onda dodaje i slobodno bacanje!

Džoni O'Brajant promašuje trojku, a u poslednjem napadu u ovoj četvrtini Luka Vončina sve promašuje svojim pokušajem za tri. 

18:23

29. minut: Vraća se Primorska! 65:57

Durnik sklanja Jagodića-Kuridžu i pogađa za dva, a onda "četvorka" Zvezde gubi loptu. Rok Nemanič pogađa trojku i vraća se domaći tim!

18:21

29. minut: Dobrić i Uskoković za +13! 65:52

Dobrić kada je najteže! Pogađa trojku i sada je opet Zvezda u dvocifrenoj prednosti. A onda trojku pogađa i mladi Aleksa Uskoković i ovo je sada osetna prednost. 

18:20

27. minut: Ogroman problem za Zvezdu! 59:52

Fenomenalan ali-up! Lengston Hol je bacio pas, a Emanuel Teri ju je spustio u obruč. 

Ročesti se vratio u igru, napravio faul i odmah mora napolje. To mu je četvrti faul i umesto njega ulazi Aleksa Uskoković. Kastrati pogađa jedno bacanje. 

18:16

26. minut: Neverovatna trojka Kastratija! 57:51

Jagodić-Kuridža pravi faul u meču sa bivšim timom, a Macura dodaje još dva poena svojoj statistici. Potom u jako konfuznom napadu Zvezde upravo Jagodić-Kuridža dobija faul. On pogađa samo jedno od dva bacanja. 

Sledi neverovatan pogodak Kastratija za tri! 

18:13

25. minut: Volden prekida loš niz Zvezde, 56:46

Macura ne postiže poene protiv Terija, ali onda sledi još jedan skok u napadu Primorske! Rojc postiže poene, ali pritom pravi faul u napadu. 

Kori Volden prekida dug niz svog tima bez poena sa penala. Pogodio je dva slobodna bacanja. 

18:09

24. minut: Primorska sustuže crveno-bele! 54:47

Loš meč za Lengstona Hola opet promašuje američki plej. Matej Rojc postiže trojku iz otvorene pozicije i Saša Obradović ovo seče tajmautom. 

18:07

23. minut: Loš faul Kuzmića, 54:44

Luka Vončina ubacuje svoju prvu trojku na ovoj utakmici, a Zvezda opet ide na liniju penala. Polovično je uspešan Kuzmić. 

Potom centar Zvezde pravi jako loš faul, Rojcu se priznaju poeni i posle pogotka sa penala sada je prednost Zvezde jedva dvocifrena. 

18:05

22. minut: Stari problemi Zvezde! 53:38

Džoni O'Brajant postiže prve poene na meču, a onda slede čak tri skoka u naoadu Jurija Macure u jednom napadu. Saša Obradović je izuzetno ljut na svoje centre, a ovaj predugačak napad domaćina prekida Branko Lazić. 

Sjajno se postavio i iznudio faul u napadu. Zvezda pogađa sa linije slobodnih bacanja posle faula nad Voldenom. 

18:01

Počinje drugo poluvreme!

Primorska će juriti dvocifrenu prednost Zvezde, dok će gosti probati da poboljšaju svoju zaštitu obruča. 

17:58

Šta je sa Primorskom?

Macura je dominirao ispod koša i stigao je do 11 poena, dok su dobri bili i Durnik sa 7, te Kastrati sa 6 poena. 

17:57

Ko je najbolji u Zvezdi?

17:46

KRAJ PRVOG POLUVREMENA: Zvezda vodi na krilima Ročestija 49:38

Crvena zvezda je odlično izgledala u napadu u prvom poluvremenu i na kraju je ubacila 50 poena. U odbrani je bilo problema u prvih 20 minuta, pre svega u skoku, gde su centri Primroske znali da naprave ogromne probleme i donesu svom timu šansu za poene iz drugog plana. 

Završava se poluvreme poenima Primorske koja je prednost crveno-belih smanjila na 11 poena. 

17:42

20. minut: Forsira O'Brajant, 49:34

Džoni O'Brajant promašuje isforsiran šut, pa svojim poenima Luka Vončina smanjuje rezultat. Loš potez Dobrića, ali to kontrom ne kažnjava Primorska, pa Ročesti baca dug pas ka Ritu koji završava polaganjem,

17:40

18. minut: Ogromni problemi u skoku! 47:29

Zvezda ima problema sa zaštitom svog obruča na ovoj utakmici. Posle promašaja Bojan Radulović hvata loptu i fauliran je, ali promašuje oba bacanja. 

Novi poeni za O'Brajanta posle sjajnog utrčavanja, a onda smo videli i nekoliko loših napada sa obe strane. 

17:35

17. minut: Sjajni Ročesti i Zvezda vodi 43:29!

Opet je Radulović uspeo da postigne poene u reketu, a onda je pokupio skok posle promašaja Uskokovića. U narednom napadu dvojka Vončine i vraća se pomalo u ovaj meč Primorska. 

No onda Tejlor Ročesti još jednom trojkom vraća stvari na svoje mesto. 

17:33

15. minut: Opet Ročesti! 40:25

Tajmaut klupe Primorske posle pet vezanih poena Tejlora Ročestija. Prvo ga je mladi Aleksa Uskoković video usamljenog na trojci i asistirao mu za nove poene, a onda je u igri 2 na 2 sa Emanuelom Terijem iskusni bek napravio sebi prostor za "dugu dvojku" i pogodio je. 

17:31

14. minut: Trojka O'Brajanta! 35:25

Krilni centar Crvene zvezde sa našao sam na trojci i to nije propustio da iskoristi. Sa druge strane posle dosta lošeg napada Jurij Macura je uspeo da se izbori za loptu ispod koša i uz dva poena pogodi i dodatno slobodno bacanje. 

17:28

13. minut: Uskoković na terenu! 32:22

Prvi put na terenu i Aleksa Uskoković. Mladi plej je "upao" u rotaciju na ovom meču i sada je dobio šansu, a Zvezda je preko Simonovića došla do poena posle tajmauta.

17:26

12. minut: Mini serija Primorske! 30:22

Prvo je Radulović postigao poene ispod koša, da bi potom i Kastrati uspeo dva puta da pogodi sa poludistance! 

Reaguje tajmautom Saša Obradović!

17:24

11. minut: Druga četvrtina počela faulovima! 30:16

Jurij Macura je pogodio dva bacanja, ali je sa druge strane i Zvezda bila precizna sa linije penala. 

17:21

10. minut: Dobrić kao u transu, Zvezda vodi 28:14

Do kraja prve četvrtine videli smo i treću trojku Ognjena Dobrića i već sada vidimo kuda ide ovaj meč. Velika prednost za aktuelnog šampiona na kraju prve četrtine!

17:15

9. minut: Sjajno igra i Tejlor Ročesti! 25:13

Još jedna trojka američkog plejmejkera, sjajna igra Ročestija donosi veliku prednost timu Saše Obradovića. 

17:13

8. minut: Opet Ognjen Dobrić! 22:13

Sjajna igra momka iz Knina! Postigao je pet vezanih poena i sada je Crvena zvezda u maksimalnom plusu - na devet poena prednosti. 

17:09

7. minut: Tajmaut Primorske, 15:9

Posle poena Emanuela Terija trener Primorske zna da nema više šta da čeka. Zove minut odmora u nadi da će svom timu pomoći da zaustavi ovu seriju crveno-belih!

17:08

6. minut: Dobrić za vođstvo od 13:9

Volden je sjajno prošao, fauliran je i i dodao je svom kontu i treći poen posle slobodnih bacanja. Primorska uspeva da ubaci dva poena, ali onda Ognjen Dobrić ostaje sam i pogađa za tri!

17:07

6. minut: Rojc vraća Primorsku u igru, 7:7

Tejlor Ročesti je pogodio trojku, ali Rojc ne dozvoljava Crvenoj zvezdi da se odmakne. Prvo je pogodio za dva poena. a onda je dodao i jedno od dva bacanja u narednom napadu i opet je nerešeno. 

17:05

4. minut: Serija slobodnih bacanja, 4:4

Macura daje prve poene za Primorsku, a onda kreće nešto grublja igra sa obe strane. Prvo je na šutu fauliran Džoni O'Brajant, a potom i Durnik sa druge strane. Oba igrača pogađaju oba slobodna bacanja i sada je nerešeno. 

17:02

3. minut: Konačno poeni!

Dugo smo čekali na poene, u prva dva minuta oba tima su promašivala i nije bilo dobrih napada. Ipak Tejlor Ročesti pokazuje zašto je doveden, prekida loš niz svog tima i Crvena zvezda vodi. 

17:00

POČINJE MEČ!

Startne petorke

CRVENA ZVEZDA: Ročesti, Volden, Lazić, O'Brajant, Teri

PRIMORSKA: Durnik, Rojc, Kastrati, Macura, Vojčina

UKRATKO

učitaj još +

UKRATKO

učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije