• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ne kajem se, pa i Teodosić je protiv toga": Milica Dabović ponovo o Ivon Anderson, Amerikankama i Marini Maljković!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Milica Dabović oglasila se povodom tvita u kom je komentarisala pozivanje Ivon Anderson u nacionalni tim.

 milica-dabovic-ivon-anderson-izjava-milos-teodosic Izvor: Printscreen Prva TV/MONDO

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo, a u tome je veliki udeo imala naturalizovana reprezentativka Ivon Anderson.

Možda će vas zanimati

Ona je debitovala za srpska nacionalni tim, inače igra na poziciji pleja. Mnogo buke izazvala je reakcija Milice Dabović na pozivanje Amerikanke u nacionalni tim.

Ona je u jednom tvitu negodovala što je pozvana "Amerikanka i to još crnkinja", a to je donelo mnogo komentara. Na gostovanju na TV Prva objasnila je svoje mišljenje o ovom pitanju. 

Prvo je naglasila da je navijala za naš tim u kvalifikacijama za EP.

"Naravno, moja sestra igra za tu reprezentaciju. Mada se ne slažem sa nekim stavovima, valjda imam pravo to da kažem", rekla je Dabovićka i istakla da ovaj tvit nije bio rasistički.

"Zbog čega je rasistički? Ja nisam rasista, igrala sam u preko 20 zemalja, meni su i drugarice crnkinje sa kojima se i danas čujem. Nisam napisala boju kože da bi me neko proglasio rasistom. Ja sam ipak provela 15 godina u reprezentaciji, ginula sam za tu reprezentaciju. Ja volim svoj narod", naglasila je nekadašnja reprezentativka. 

Ona je istakla da je poenta njenog obraćanja bilo to što ona želi domaće košarkašice u nacionalnom timu

"To crnkinja sam rekla zbog svih ovih godina koie sam provela u reprezentaciji. Meni je bilo šokantno pored svih naših talenata za koje nema mesta, koje nisu pozvane, da se pozove strankinja", dodala je ona. 

Nije Ivon Anderson jedina košarkašica stranog porekla koja je nastupila za naš tim, ranije je tu bila Danijel Pejdž. Prokomentarisala je Dabović i njeno pozivanje u nacionalni tim.

"Nije nas niko ništa pitao niti smo smeli bilo šta da kažemo. Nekako se Anderson nije uklapala u našu reprezentaciju, nije to bila namera zbog boje kože, bilo to da je Kineskinja, Švaba bilo bi isto", dodala je ona.

I sama je zbog ovog tvita pretrpela uvrede. 

"Ne mogu da se kajem, jedino da sam to malo bolje sklopila. Bilo je tu više ljudi koji su me podržali. Oni te već osude iako meni nije palo na pamet da će to tako da zvuči. Proglase me rasistom, pa mi još vređaju dete... Meni nije bilo ni na kraj pameti da ja nju uvredim nju, videla sam da je donela pobeda", rekla je devojka koja je bila kapiten našeg nacionalnog tima i nastavila.

"Ja nisam uopšte pomislila da će da izazove takav haos i da će da me proglase rasistom. Meni je žao što narod traži dlaku u jajetu", dodaola je ona i ioet se osvrnula na Danijel Pejdž. 

"Mnogo je to teška sada tema, ja o tome mnogo pišem u svojoj knjizi. Opet imamo i centre na njenoj poziciji koje nisu igrale. Kada imaš devojke koje su talentovane na toj poziciji, a one ne igraju, to mene boli. Mi smo uzeli te medalje posle 25 godina, a gdeje košarka? Košarka je propala. Jako je malo trenera koji su napravili igrače", rekla je ona.

Što se tiče selektorke Marine Maljković, sa njom nije u sukobu.

"Ja se ne slažem sa njenim izborima. Ja sam pored nje bila šest godina, čuvala sam joj leđa, ginula sam, kada me je zvala rekla sam joj: "Ja bih ginula za tebe, a ne da igram za reprezentaciju"", otkrila je Dabović i otkrila da njeno mišljenje dele i mnogi reprezentativci iz muške seniorske reprezentacije. 

"To me koštalo, ali to je teško kada srce reaguje brže nego pamet. Suština je zašto dovoditi strance. Znate dobro da je Teodosić i mnogi momci koji su mi se obratili protiv toga. Ko će bolje ginuti za svoj grb nego tvoj čovek. Mene jeste to skupo koštalo, ja jedva čekam da se ovo sa koronom završi i da izađe moja knjiga da će vam sve biti mnogo jasnije",

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC