• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

On je najbolji srpski pik na draftu od Miličića: Riki Rubio je bio uključen u trejd i to sve govori!

Autori mondo.rs Autori Bojan Jakovljević

Sada ide 100 puta teži deo posla, svestan je Aleksej.

 On je najbolji srpski pik na draftu od Miličića: Riki Rubio je bio uključen u trejd i to sve govori! Izvor: MN PRESS, YouTube/NBA Europe/Printscreen

Oklahoma siti je silno želeo da na NBA draftu dobije Alekseja Pokuševskog (18) - i uspeli su u tome!

Srpski košarkaš, najmlađi na ovogodišnjem draftu, izabran je kao 17. pik prve runde, pa ako sve bude u redu karijeru će u NBA ligi graditi prvo u opremi "Tandera".

Možda će vas zanimati

On je tako postao četvrti najbolje draftovani Srbin ikada, a najbolje draftovani Srbin otkako je Darko Miličić bio 2. pik davne 2003. godine.

U razgovoru za "Arenasport", Pokuševski je sumirao utiske tek završenog drafta.

"Prezadovoljan sam. Bila su velika očekivanja, ali posle svega mogu da kažem da je epilog možda malo i premašio moja. To što je Riki Rubio bio uključen u trejd, verovatno govori o tome koliko je Oklahoma želela da me angažuje. Nisam očekivao. Iznenađen sam", kaže mladi košarkaš.

Oklahoma je imala pravo biranja 25. pika, ali je želela da se pomeri napred i to ispred Dalasa, koji je bio na 18. poziciji. Generalni menadžer Tandera, Sem Presti, čovek koji je svojevremeno angažovao velike zvezde NBA lige poput Durenta, Hardena i Vestrbruka, očigledno ima ogromno poverenje u mladog Beograđanina.

"Čuo sam dosta toga o njemu, jedan je od poznatijih menadžera u tom svetu. Srećan sam što je učestvovao u trejdu, a i to verovatno govori o tome kakav sam igrač i o poverenju koje imaju u mene."

Pokuševski je svestan da je draft samo početak čitave priče.

"Sada ide 100 puta teži deo, više rada, više truda, više znoja… Svega više. Nadam se da ću čim odem u Ameriku, posle početnih nedelja treninga i upoznavanja, uspeti da dobijem neke minute. Još nisam planirao kada ću u SAD, ali bi trebalo u narednih nekoliko dana. Verujem što pre."

Pokuševski, koji ima i grčki pasoš, ne želi da se mnogo opterećuje pozicijama u timu.

"Kako košarka napreduje, pozicije u ekipi su sve manje određene. Visoki igrači uzimaju loptu i s njom radi šta hoće. Da li se prave blokovi, da li se radi "pikenrol", niski post, šutira iz blokova… Ako si dobar igrač i možeš sve to, sve ćeš i da radiš. Nema tu određenih pozicija."

Ciljevi padaju jedan za drugim, ali isto tako postavljaju se novi.

"Uvek imam ciljeve kada je u pitanju košarka, za sada sam sve ostvario. Najviše me zanima da kada odem u klub koji me hoće, da radim za njih, da treniram sa njima i da mu omogućim što bolje mesto, da se plasiramo u plej-of", zaključio je Aleksej Pokuševski za "Arenasport".

Aleksej Pokuševski na NBA draftu.
Izvor: YouTube/Sef Oklahoma

(MONDO/TV Arenasport)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC