• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Manćini nakon trijumfa u Sarajevu: Italija ima veoma nadarene mlade fudbalere

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"Želim da zahvalim svim momcima koji su doprinijeli ostvarivanju ovog cilja u posljednje dvije godine, i onima koji su igrali večeras i onima koji su bili kod kuće", rekao je selektor "azura".

 Roberto Manćini nakon trijumfa u Sarajevu: Italija ima veoma nadarene mlade fudbalere Izvor: Tanjug/AP, Marco Bucco/LaPresse

Selektor fudbalske reprezentacije Italije Roberto Manćini nakon sinoćnje pobjede u Sarajevu i plasmana na Fanjan for Lige nacija kazao je da "azuri" imaju veoma nadarene mlade igrače, kojima samo treba pružiti podršku.

Manćini, koji zbog pozitivnog testa na kovid 19, nije prisustvovao trijumfom rezultatom 2:0 protiv BiH, govorio je putem veb kamere za "RAI sport". U ogledu protiv bh. tima, ali i prethodna da sa Estonijom i Poljskom, na klupi ga je mijenjao asistent Alberiko Evani.

Možda će vas zanimati

"Osjećam se dobro", kazao je Manćini iz svog doma, gdje se nalazi u samoizolaciji i nastavio:

"Biće to prekrasan završni turnir. Dolazi nakon plasmana na Evropsko prvenstvo, tako da smo se drugi put kvalifikovali na veliko takmičenje i zaista smo sretni. Želim da zahvalim svim momcima koji su doprinijeli ostvarivanju ovog cilja u posljednje dvije godine, i onima koji su igrali večeras i onima koji su bili kod kuće", piše Anadolija.

Za tri duela u novembru Italija nije mogla računati na više od 20 reprezentativaca, među kojima su Leonardo Bonući, Đorđo Kjelini i Marko Verati, pa je to bila prilika za mlade da pokažu šta znaju.

"Mislim da u Italiji imamo veoma nadarene mlade igrače. Moramo im pružiti priliku da igraju. Možda postoje poteškoće u početku, ali ako imaju talent, pojaviće se za šest ili sedam mjeseci. Italijanske mlade selekcije su baza za nas i pomogle su nam da se igrači pripreme za iskorak", smatra Manćini.

Selektor "azura" posebno je bio zadovoljan izdanjem Alesandra Bastonija, 21-godišnjeg defanzivca Intera, koji je trebao igrati samo prijateljsku utakmicu protiv Estonije, ali je ostao u startnoj postavi i za duele sa Poljskom i BiH.

"Bastoni je imao tri utakmice u deset dana, a svaki put je bio sve bolji. Veoma je mlad, ima ogroman prostor za napredak, pa bi zaista mogao postati sljedeći Bonući ili Kjelini. Nije jedini, jer ima još veoma nadarenih defanzivaca u selekcijama do 21 i do 20 godina, samo im treba pružiti priliku da igraju", naglasio je Manćini.

Selektor je nakon pobjede u Sarajevu poslao online poruku u kojoj im je čestitao na igri i plasmanu na Fajnal foru Lige nacija, koji bi se mogao održati upravo u Italiji.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC