• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"To što ste napisali o meni nije tačno": Đoković je u ratu sa ATP, dosta mu je da je uvek on licemer!

Autori mondo.rs Autori Bojan Jakovljević

U danu kada su igrači predložili Novaka Đokovića za Savet igrača - ATP je izmislio pravilo po kom Srbin ne može da se vrati u to telo. Osim ako ne istupi iz svoje organizacije...

 "To što ste napisali o meni nije tačko": Đoković je u ratu sa ATP, dosta mu je da je uvek on licemer Izvor: Youtube/Novak India Fans

Novak Đoković odigrao je vrlo loš meč protiv Danila Medvedeva i glatko je poražen u drugom kolu "završog mastersa" u Londonu, ali nakon tog susreta je mnogo manje pisao o svojoj igri - mnogo više o "politici" u tenisu.

Naime, nekoliko sati pre nego što će Đoković izaći na teren, slučajno ili ne, objavljena je informacija da se ponovo kandidovao za predsednika Saveta igrača - što je morao temeljno da objasni.

Možda će vas zanimati

Upravo je Đoković samoinicijativno napustio pomenutu organizaciju jer nije mogao do kraja da se izbori za prava igrača, osnovao je Asocijaciju tenisera, ali nakon što je ATP odlučio da ignoriše njihove stavove - bilo je potrebno naći novo rešenje.

Dakle, Novak se kandidovao? Nije, drugi su ga predložili...

"Video sam da ste pisali o meni da sam se prijavio da budem u Savetu igrača. To nije tačno. Mene su nominovale kolege, tako to funkcioniše...", prvo je razjasnio Đoković čitavu proceduru koja pravi bitnu razliku jer je prethodno predstavljen kao da se "otima" za funkciju.

"Ako potražite - videćete kakva su pravila. Nisam tražio da ponovo vodim Savet igrača, kao ni Vasek Pospišil. Nas je nominovala velika grupa igrača".

Razlog zbog kog je Đoković nominovan je to što se zalaže i za slabije rangirane igrače, a istakao je da je veoma ponosan na to - i veruje da je nominacija dobar znak - dok dodaje da je prihvatio jer oseća poverenje kolega.

"ATP od sinoć ne dozvoljava igračima da budu deo Saveta igrača i bilo koje druge organizacije, što je razočaravajuće, a niko iz ATP mi nije prišao zbog toga", poručio je Đoković.

Izvor: FRANK AUGSTEIN/AP, Tanjug/AP/Frank Augstein

Istakao je da je umoran od "teniske politike", ali će se boriti.

"Više puta sam rekao da je Asocijacija tenisera osnovana jer predstavlja 100% prava igrača. Mi smo deo ATP koje je 50% za igrače, a 50% za turnire. Više puta je bilo konflikta interesa i zato je toliko igrača došlo u Asocijaciju tenisera", poručio je Novak Đoković.

"Želimo da sarađujemo sa ATP i želimo naše mesto u tom ekosistemu jer to igrači zaslužuju. Sada sa tim pravilom koje je sinoć izglasano - to je jasna poruka ATP da ne žele Asocijaciju tenisera u svom sistemu i ne žele nijednog igrača koji je u isto vreme u Savetu igrača i Asocijaciji tenisera. To je jasna poruka...", zaključio je srpski teniser i poručio:

"ATP ide suprotno od onoga što igrači žele. Prave se političke igre, o kojima se retko piše, već je bitnije da se napiše da je Novak licemer. Međutim, navikao sam, to me jača i motiviše da radim sve više i ispravnije za ovaj sport".

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC